Farklı alanlarda sıfırdan iyi iş fikri için izlenecek adımlarla iş hayatında korkusuz ve emin adımlarla girişim sağlayabilirsiniz. Hatta zaman içerisinde iş verimliği kazanarak sıfırdan başlayan iş durumunun çözümlenmesi için sağlam adımlar atılabilir. Sıfırdan başlanan iş hayatında etkili olarak kalabilmek için kendinize olan özgüveninizin tam olması ilk şartlar arasında yer alır.

İzlenilecek Adımlar;

Piyasa Araştırması Yapmak; aslında temel ve de etken olan olay bu noktadır. Kendinizle olan savaşınızda iş fikrinin oluşmasının ardından belirlediğiniz kategorinin kendi içerisinde ki alt grupları, fiyatlandırılmaları ve genel piyasa durumları ile detaylı araştırmalar yapılmalıdır. Bu adım için acele edilmemesi kişilere yarar sağlayacak noktalardandır.


Sakin ve Çok Yönlü Düşünmek; kendi kendinize “Bu işi yapabilir miyim?” sorusuna verdiğiniz cevap ve netlik doğrultusunda hareket etmeniz gereken adımdır.




Hedef Belirlemek; aslında iş fikri ile genel tabloda kısa ve uzun vadelerde gerçekleştirmeyi düşündüğünüz hedefleri belirlemek diğer önemli adımdır.


Sermaye Tespiti Yapmak; KOSGEB ve TÜBİTAK gibi büyük firmaları sermaye bakımından kendine destek sağlamak kurulacak iş hacminin genişlemesinde sermaye bakımından sıkıntı yaşamamaya olanak sağlayan araçlar arasında yer alır.

Arz- Talep Dengesini Oluşturmak; oluşturulan iş imkanında arz- talep ilişkisinin net oluşturulması başarının anahtarını temsil etmektedir. Bu durumu reklam ve çeşitli tanıtım araçları ile de destekleyebilirsiniz.

Ülkenin Ekonomi ve Gündem Takibini Sağlamak; İş fikri için tüm alt yapının hazır olması durumunda ülke şartları belirlenen kriterlere uyum sağlamıyorsa başarılı giden iş hayatı söz konusu değildir. Bu sebeple girişim sağlanırken bu detayın da göz önüne alınması gereklidir.


KAYNAK : https://www.hizlikazanc.org/iyi-is-fikri-olusturmak-icin-6-adim/