K3 yetki belgesi ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir.
K3 Belgesi Nereden Alınır?
K3 yetki belgesi Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı bölge müdürlüklerinden alınır.
K3 Belgesi Nasıl Alınır?
K3 Belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş eşya taşımaya mahsus asgari kapasite hesabına giren, çekici cinsi taşıtların katar ağırlıkları ile kamyon ve kamyonet cinsi taşıtların azami yüklü ağırlıkları toplamının 45 tondan az olmaması şartıyla 20 yaşından büyük olmayan araçlara sahip olmaları gerekir. K3 yetki belgesine asgari kapasite sağlandıktan kayıt edilecek araçlar için yaş şartı aranmaz. Ayrıca 5 000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olunmalıdır.
K3 Belgesi Ücreti Ne Kadar?
2013 yılı için K3 yetki belgesi ücreti 8.464 Türk Lirası’dır. Ayrıca K3 belgesine kayıt edilecek her araç için 79 Türk Lirası taşıt harcı ödenir.
K3 Yetki Belgesi Süresi
K3 yetki belgesi alındığı tarihten itibaren 5 yıl geçerlidir.
K3 Yetki Belgesi Yenileme
K3 belgesi sahipleri, K3 yetki belgelerinin yenilenmesi için K3 yetki belgesinin geçerlilik süresinin bitim tarihinin 60 gün öncesinden itibaren Bakanlığa yazılı olarak müracaat etmelidirler. K3 Belgesi, yenileme ücretinin ödendiği tarih esas alınarak 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden yenilenir.
K3 Yetki Belgesi Araç Sayısı Ne Kadardır?
K3 yetki belgesi alabilmek için ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş özmal en az 45 ton taşıma kapasitesine sahip olunmalıdır.