-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / K
-
Meslek
veteriner hekim
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bilgisayarımda yüzlerce ingilizce tıbbı kitablarım var. kendi sitemde insanların yararlanması icin yayınlamayı düşünüyorum. bu kitapları bi arkadasımdan almıstım oda nerden aldıgını bılmıyor. bu kitapları internetten dagıttığımda basım belaya girer mi ? telif hakkı falan sıkıntı yaşar mıyım?
ayrıca her indirmek isteyende indirme butonundaki reklama tıklamasını istiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kitap birebir kapağı da dahil şekilde mi taranmış. eger öyleyse ilk sayfalarında çoğaltılması ve dağıtılması ile ilgili madde bulunur. ya da doğrudan google da kitabı arayın eger telifsiz şekilde yazar paylaşmışsa sorun çıkmaz. aksi halde bir şikayette korsan kitap dağıtmaktan dava açılır hakkınızda.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / K
-
Meslek
veteriner hekim
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bazılarında yazıyor coğaltılamaz diye, bazılarında yazmıyor fakat yazmayanları internette ararttığımda kitabın fiyatı çıkıyor heryerde satışı var. telif hakkı isteyiip istemediği sadece kitabın ilk sayfalarından anlaşılır mı?
Yurt dısı kaynaklar olduğu için yazarlar benim dağıttığımı ögrendiğinde ilk bana uyarı mı yaparlar, yoksa dava falan acabiliyorlar mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Lisans / Hukuk
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Tüm kitaplarda (istisnalar hariç) telif hakkı vardır. Siz kar amacı gütmeden dahi "dağıtım" yaptığınızda fikri mülkiyet ihlali olur. Fark edildiği durumda size ulaşılarak ilgili kitabın kaldırılması istenebileceği gibi, kitap kaç kişiye ulaştıysa doğan zararın tazmini de tarafınızdan istenebilir. Bu topa girmemenizi öneririm