Eğer oyun vs. oynamayacaksanız ki öyle görünüyor, Macbook ile Windows arasında uçurum var. Windows çok daha sönük ve hantal kalıyor.
Macbook Air kullanıyorum. Tüm şifrelerim, özel bilgilerim, fotoğraflarım, site yedeklerimi icloud hesabımda tutuyorum. 50gb icloud alanı aldığınızda aylık 3-4 lira civarında masrafı oluyor fakat tüm önemli dosyalarınız eş zamanlı olarak bulutta saklanıyor. Zaten mobil cihaz olarak Iphone kullanıyorsanız tadından yenmez. Muazzam uyumları var. Macbook ile oluşturduğum bir dosyayı Icloud sayesinde şehir dışında bile olsam telefondan kontrol edebiliyorum. Veya telefonla bilgisayar aynı anda paramparça bile olsa dosyalarımın hiçbir zarar görmeyeceğini biliyor olmak çok iyi bir şey :) Airdrop sayesinde Iphone ile Macbook arasında gigabytlarca dosyayı saniyeler içinde birbirine aktarabilirsiniz veya birisiyle telefon görüşmenizi Macbook üzerinden bile yapabilirsiniz bu yüzden %100 uyumlular.. Eğer kullanırsanız Touchpad'in nasıl kullanışlı olduğunu göreceksiniz zaten mouse alma ihtiyacı hissetmeyeceksiniz.
Safari taracıyısı sayesinde şifrem neydi gibi dertlerden kurtulursunuz. Tüm şifrelerinizi kaydedip hatta şifre zorluğunu belirleme işini Mac'e bırakabilirsiniz. Sizin adınıza uzun ve karmaşık şifreler oluşturuyor ve kaydediyor. Bunu Chrome gibi tüm tarayıcılar yapıyor tabiki ama güvenilirlikleri Mac'in yanından geçemez.
Diğer bir özellik şarjı çok iyi gidiyor zaten internette bununla ilgili yorumları bulabilirsiniz.
Uygulamaların ücretli olması konusuna gelirsek, Windows'da crack yaptığımızda onlarca virüs ile mücadele ediyorduk ve hiçbir güvenliği yoktu. Macbook ile resimdekiler örnek olmak üzere onlarca uygulamayı ücretsiz bir şekilde kolayca buldum hiçbir virüs veya sorun yaratmadı. Bu uygulamaların bazıları 250 liranın üzerinde bir fiyata satılıyor. Ne yalan söyleyeyim satın alma durumum olmadığı için bu şekilde kullanıyorum.
İlk başlarda kullanırken alışma zorluğu yaşayabilirsiniz ama bulamadığınız şeyleri Google'a yazdıktan sonra saniyeler içerisinde bulacaksınız. Alıştıktan sonra muhtemelen, bütün bu yazdıklarıma hak verip iyi ki aldım diyeceksiniz. İşlemcisi düşük/yüksek pek aldanmayın işletim sistemi zaten çok hızlı olduğu için düşük bir sistemle dahi çok iyi performans alabilirsiniz diskler zaten SSD. :)