Eğer sizde benim gibi kaynak tüketim konusunda çok titiz iseniz kendi serverınıza mail,dns vb birçok servisi kurmamışsınızdır.Hatta panel bile kullanmıyorsunuzdur.Şahsen bunların hepsi benim için geçerli.Fazladan ram tüketimini görmek sanki benim için serverımın patlayacağı anlamına geliyor gibi oluyor.Bu yüzden birçok konuda hazıra kaçıyorum.Son olarakta mailleri kontrol etmek için gmail altyapısını kullanmaya başladım.Bence gayette iyi oldu.Eğer sizde böyle birşey düşünüyorsanız daha fazla beklememelisiniz.

Ben dns yönetimi olarak sitemi cloudflare üzerinden yönetiyorum.Bunun sebebi büyük trafik aldığım zaman veya saldırı anında trafiği cloudflare üzerine yönlendirmem.Eğer sizde cloudflare kullanıyorsanız sizin için aşağıdaki adımlar yeterli olacaktır.Ama farklı bir sistem kullanmanız sorun oluşturmaz.Çünkü google apps'e kayıt sırasında detaylı bir anlatım var.

Öncelikle buradaki linke girip google apps'e kayıt oluyoruz.Buradaki adımlarda size google appsı tanıtma amaçlı bir çok yazı göreceksiniz.Bu kısımları şimdilik geçebilirsiniz.Daha sonra dönmek istediğinizde detaylı olarak incelersiniz.

Buralarda önemli olan kısım dnsleriniz için gerekli ayarları yapmaktır.Eğer cloudflare kullanıcısı iseniz aşağıdaki resimde yer alan kayıtları ekleyiniz.Daha sonra bir süre beklemeniz gerekecek.Bir gün sonra girdiğinizde herşeyin yerli yerine oturduğunu göreceksiniz.

Eğer benim gibi mail adında cname eklerseniz maillerinize mail.halitalptekin.com urlsinden ulaşabilirsiniz.Buda bize kolaylık sağlar.Ben bunun yanında Google Docs içinde dosyalar adında ekledim.Sizde eğer kullanmak isterseniz ekleyebilirsiniz.

Diğer firmalarda da çok fazla bir fark yok.Yukarıda girdimiz mx kayıtlarının aynılarını girerek sizde maillerini taşıyabilirsiniz.

Kaynak: http://www.halitalptekin.com/mail-server-yerine-google-apps.html