lostyazilim
tr.link

Modem İlet Bağlantı Güçlendirme Yapılır mı?

7 Mesajlar 694 Okunma
lstbozum
tr.link

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Bulunduğum binada T******* alt yapısı yok. 10 defa başvurmamıza rağmen hat çekilmedi. Yani hat yok. Bu nedenle Hiçbir operator veya internet servisi ağamıyorum ne Superonline, ne Vodafone ve TTnet hiçbiri hat çekili olmadığı için internet veremiyor. Halbuki hemen arka binamızda ve sol tarafımızda var. Bizim giriş kapısı ön caddeye baktığı için yok malesef. Gittim konuştum ama yine de yok. Bugüne kadar hep mobil internet kullandım ama artık ödediğim para kendini aşmaya başladı. Aylık 250TL sabit ödeme yapıyorum 1 yıldır resmen. Bazı aylar geçmiş bile olabilir. Neyse...

Sorum şu, benim arka binamdakilerde soldakilerde hepsinde internet var. Wifi buluyor yani şifrelerini verenler de var ortak kullanmak için. Ancak sinyal çok düşük. TPlink adaptör denedim ama iş yapmadı.

Elimde çift antenli çok sağlam bir modem var. Bu modemi eternet kablosuyla bilgisayarıma bağlasam ve bu modemde mac mesh ayarları yaparak önce interneti modeme sonra da kenni bilgisayarıma alma gibi bir şey olabilir mi?

Donanım ve bağlantı konusunda bilgim yok bu nedenle saçma bir şey sormuş olabilirim kusura bakmayın. Sadece sormak istedim anlattığım şaka gibi T******* rezilliği yüzünden.

wmaraci
reklam

mhalat mhalat Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 521
  • Beğeniler 248 / 195
  • Ticaret 1, (%100)
komşunuzdan belli bir yere kadar kablolu çekme şansınız varsa sonrasında elinizdeki modemi accesspoint ozellikli ise kullanabilirsiniz.

• Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)

mhalat adlı üyeden alıntı

komşunuzdan belli bir yere kadar kablolu çekme şansınız varsa sonrasında elinizdeki modemi accesspoint ozellikli ise kullanabilirsiniz.

Modemim accesspoint özellikli hocam. Ancak kablo çekme şansımız yok o ilk gelen şeydi aklıma. Çünkü iki bina arası da cadde arabalar falan gelip geçiyo yani ortada kabloyu tutturacak bir direk bir şey de yok sarkacak aşağıya yani. Bu yüzden kablo imkanı yok.
Kablosuz özelliği ile bir modemin bir modemden net alıp daha sonra bilgisayara vermesi gibi bir şey sordum resmen ben farkındayım:) Ama artık tak etti mobil internet sömürüsü.

• Üyelik 21.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 521
  • Beğeniler 248 / 195
  • Ticaret 1, (%100)
Kaplosuz net aktarımını Accespointlerdeki "Repeater" özelliğini kullanarak yapabilirsiniz.
Bunun için komşunuz modemini size en yakın noktaya getirecek. Sizde o modeme en yakın yere accespointi koyacaksınız.
UNKEF

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)

mhalat adlı üyeden alıntı

Kaplosuz net aktarımını Accespointlerdeki "Repeater" özelliğini kullanarak yapabilirsiniz.
Bunun için komşunuz modemini size en yakın noktaya getirecek. Sizde o modeme en yakın yere accespointi koyacaksınız.

En yakın noktaya getirdi çoktan hocam. Ben de en yakın noktaya çektim masayı zaten. Elimdeki accesspointli modem ile yapmam gereken işlem nedir şimdi?

• Üyelik 21.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** H**
  • Mesajlar 521
  • Beğeniler 248 / 195
  • Ticaret 1, (%100)
ap yi bilgisayarınıza ethernet ile bağlayın. Trayıcı ile modem arayüzünü açın. Kurulum sihirbazı varsa onu başlatın. Seçeneklerden Repeater ı seçin. Sinyali zayıf görünen kablosuz ağı seçin. Ağ şifresini girin. kaydedip çıkın.
UNKEF

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Teşekkür ederim cevaplarınız için hocam. İnş. yapabilirim.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al