Mail hizmeti aldığınız servis sağlayıcılar ile yaşadığınız problemler kota sorunları hizmet taşımalarında vs hep olan maillerinize olur. Outlook üzerinden bu maillerinizin nasıl yedeğini alıp daha sonrada nasıl görüntüleyebileceğinizi anlatacağım.

Anlatıma Outlook üzerinde kurulu bir hesabınız olduğunu varsayarak 2010 sürümü ile anlatıma başlayacağım. Sürümlerin arayüzler neredeyse artık birbiri ile aynı olduğundan farklı sürüm kullanan arkadaşların sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum.

Anlatımda alperdem1r@hotmail.com mail adresimi kullandım sunucu yapılandırmaları vs outlook otomatik olarak çekiyor :)

1-) Öncelikle Outlook Sayfamızı açıyoruz.

2-) Gördüğünüz üzere Gelen Kutusu klasörüm boş ama silinmiş öğelerim mevcut. Outlook komple tüm mail hesabınızın yedeğini alabilmenizi sağladığından dolayı burada sildiklerinizide yedekleyecektir. Sol üst köşeden “Dosya” butonuna tıklayalım.

3-) Dosya butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki görüntü karşımıza gelecektir. Burada soldaki menüden “Açık” butonuna tıklıyoruz.

4-) “Açık” Butonuna tıkladığınızda karşınıza çıkacak olan sayfa açığıdaki resimdeki gibidir. Buradan sonraki işlem ise “Al” Seçeneğini tıklamak.

5-) “Al” Seçeneğini seçtiğinizde karşınıza gelecek kısım aşağıdaki gibidir. Buradan “Dosyaya Ver” Seçeneğini işaretliyoruz ve Devam Ediyoruz

6-) “Dosyaya Ver” seçeneği işaretlenip “İleri” denildikten sonra “Outlook Veri Dosyası (.pst)” Seçip İleri butonuna tıklıyoruz.

7-) Can alıcı noktalardan birisinde bulunuyoruz. Listeden e-posta adresinizi seçmeniz gerekiyor eğer sadece bir klasörü yedeklemek istiyorsanız o klasörüde seçebilirsiniz ama önerim tüm e-postayı yedeklemenizdir tabiki. Birde “Alt Klasörler ile birlikte” seçeneği mutlaka işaretli olsun. “ileri” diyerek devam edelim.

8-) Evet son olarak Gözat butonu ile yedeği bilgisayarınızda nereye kayıt edileceğini seçebiliyorsunuz. Otomatik olarak outlook kendi klasörüne atıyor ancak ben gözümün önünde olsun diye masaüstünde bıraktım. “Son” Butonuna tıklıyoruz ve Outlook kısa bir işlem yaparak yedeği masaüstüne .pst uzantılı aktarıyor.

9-) Sıra geldi bu yedeği nasıl geri yükleyeceğinize. Yazımın en başında anlattığım şekilde “Dosya” butonuna tıklyoruz. Açılan sayfadan tekrardan “Açık” Sekmesine tıklıyoruz. Burada zaten 2.Sırada göreceğiniz üzere “Outlook Veri Dosyasını Aç” seçeneği mevcut bunu seçip açılan sayfadan .pst uzantılı yedeğimizi gösteriyoruz. İşlem tamamlandığında posta kutunuza geldiğinizde aşağıdaki gibi bir durum ile karşılacaksınız. Maillerinizi Outlook Veri Dosyası sekmesi altında görüntüleyebilirsiniz. Teşekkürler :)

Kaynak: Webnoloji.org