Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!

1Beğeni
  • 1 Yazan Okan_IŞIK

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > Bilgi Arşivi

374x90

Bu Alana Reklam Ver

PHP fonksiyonu sayfa yüklendikten sonra çalıştırmak

  #1  
Okunmamış 03 Mayıs 2021, 21:23
netman Adlı Üyenin Avatarı
netman
 
Üyelik Tarihi: 30 Ocak 2017
Yaş / Cinsiyet: 32 / Erkek
Meslek: Danışman
Ad, Soyad: Ke... İn...
Mesajlar: 611
Beğeniler: 166 / 110
Ticaret: 4, 100%
Merhaba, php de yapmak istediğim bir şey konusunda takıldım, yöntemini/çözümünü fikirlerinizi alabilir miyim?

functions.php sayfam da şöyle bir fonksiyon tanımlı.
PHP- Kodu:
function HaberFeed() {
global 
$feed;
$url "https://ornekurlwordpresshabersitesi.com/haberleri/manset/feed/";
$ch curl_init();
curl_setopt($ch,CURLOPT_URL,$url);
curl_setopt($ch,CURLOPT_RETURNTRANSFER,true);
$data curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$feed = new SimpleXMLElement($data);
return 
$feed;


Modal pencere de fonksiyonu çalıştırdığım select menü
PHP- Kodu:
<div class="form-group">
    <div class="form-control-wrap">
        <select data-search="on" data-allow-clear="true" data-placeholder="İlişkili Haber" class="gonderi_iliskili_haber form-select form-control form-control-lg">
 <?php
HaberFeed
();
foreach(
$feed->channel->item as $haber){
?>
 <option></option>
  <option value="<?php echo $haber->guid?>" ><?php echo $haber->title?></option>
  <?php
}
?>
 </select>
    </div>
</div>
Wordpress altyapılı haber sitesinden manşet etiketli haberleri feed yöntemiyle php içerisinde çekebiliyorum.

HaberFeed() fonksiyonunu çağırdığım. İçeriklerim sayfasında bu haberleri Modal ile açılan pencere de select menü de listeliyorum. (Sadece başlık ve url resim yok)

Lakin bu fonksiyonu İçeriklerim sayfasına tanımladığımda sayfa oldukça geç yükleniyor gözle görülür şekilde kasılıyor. Fonksiyonun bulunduğu div etiketinin class'ına d-none etiketini tanımlayarak gizledim ve düzenle idli linke tıklayıp modal açılırsa javascript ile d-none etiketini kaldırıp select menüyü göstermek istedim. Mantık çalıştı fakat sayfa yüklenme süresinde bir etkisi olmadı.

Umarım kendimi izah edebilmişimdir, javascript ile denedim fakat sayfa yüklenme süresine bir etki etmedi özet olarak bunu php ile halletmem mümkün mü ?

Sayfa yüklendikten sonra fonksiyonun çalışması gibi bir tetikleyici yapabiliyor muyum php tarafında?
Konu netman tarafından (03 Mayıs 2021, 21:35 ) değiştirilmiştir.

374x90

Bu Alana Reklam Ver

  #2  
Okunmamış 04 Mayıs 2021, 15:54
Okan_IŞIK Adlı Üyenin Avatarı
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
 
Üyelik Tarihi: 29 Haziran 2011
Yaş / Cinsiyet: 34 / Erkek
Konum: Tekirdağ
Ad, Soyad: Öz... Iş...
Mesajlar: 1.357
Beğeniler: 656 / 502
Ticaret: 21, 100%
çektiğiniz bilgileri cache ile saklayıp oradan çekerseniz bu problemi yaşamazsınız. Verilerin güncellenme değişiklik durumuna göre de cache tazelersiniz sorun olmaz.
netman bunu beğendi.
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
  #3  
Okunmamış 06 Mayıs 2021, 23:06
netman Adlı Üyenin Avatarı
netman
 
Üyelik Tarihi: 30 Ocak 2017
Yaş / Cinsiyet: 32 / Erkek
Meslek: Danışman
Ad, Soyad: Ke... İn...
Mesajlar: 611
Beğeniler: 166 / 110
Ticaret: 4, 100%
Datayı json formatına çevirdim hocam farklı bi sayfadan json verisi olarak çekince herhangi bir kasılma olmadı. Bu şekilde çözebildim. Desteğiniz için teşekkkürler.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle

1113x90

Bu Alana Reklam Ver



Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > Bilgi Arşivi


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 14:34.