Pinterest Fotoğraf ve video paylaşımına olanak sağlayan bir sosyal medya platformudur. Bu sosyal platformun mantığı ilan panosu gibi kullanılabilmesidir. Gerçek bir ilan afişi olduğu gibi burdada ilginizi çeken konuları duyurabilirsiniz. Bu paylaşımların farkı ise online platformda sayısız kullanıcının paylaşabilmesi ve en önemlisi ise ilk paylaşan kaynağın kim olduğunun görünmemesidir.Bu sosyal paylaşım platformunun ’da temel mantığı diğerleri gibi paylaşmaya dayalıdır.Pinterest farkı bu paylaşımların yazıdan çok görsel ağırlıklı olmasıdır.

Pinterest Kavramları

Pinterest’te paylaşım yapmanın adına ‘PİN ’ denir.Kullanıcıların internet tarayacılarına ekledikleri Pint It adlı bir uygulama sayesinde internette gördükleri tüm videoları fotoğrafları kolayca diğer kullanıcılarla paylaşabiliyorlar.

Paylaşımların yapıldığı yerin adına ‘Board(Pano)’ denir.Kullanıcılar bu panolarda paylaşmak istedikleri resimleri ve videoları kategoriler altında toplayabilirler.Kullanıcılar paylaştıkları panolara diğer kullanıcıların katkıda bulunmasını sağlayabilirler.Örnegin:Ev dekorasyonu ile ilgi fikir alışverişi yapılarak yapılan paylaşımlar tek bir yerde toplanır.

Pinterest kullanıcıları aynı Twitter ve Facebook’ta olduğu gibi diğer kullanıcıları takip edebiliyorlar.Böylece takip ettikleri kullanıcıların paylaşımlarını görmeleri mümkün oluyor.Yapılan paylaşımların altına yorum yazılabilir.

Kullanıcılar ilgilerini çeken içerik ‘Like’ tuşu ile beğenebiliyor veya ‘Pin’ leyerek diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor.

Kaynak: http://www.arifcinar.net/pinterest-nedir/