Yıllardır sitelerimize optimizasyon ile iilgili çalışmalar yapmaktayız.Ancak bilmediğimiz veya unuttuğu bir gerçek varki sadece site içini google gibi arama motorlarının örümcekleri için mükemmel yapmamız yeterli değil.

Arama motorları mümkün oldukça en özgün ve en doğru içeriği kullanıcılarıyla kavuşturmak için olabildikçe en popüler içerikleri bulmaya çalışıyorlar.

Googlenin yıllardır otoriter olarak en uçta olmasını pagerank ile yanıtlıyor zaten.Başka siteler tarafından referans gösterilen siteler bir siyasi parti oylaması devlet seçimi gibi.

Oylarımız verilen linkler ve googlede en çok linki alan siteleri galip gösteriyor.Pagerank'ın bir diğer adı da demokrasi.Bu demokrasiyle otoriter bir site ile yeni açılmış bir site aynı oya sahip olmayacaktır.Buna web demokrasisi diyoruz.Google referans verilen linkleri takip ederek galip siteyi buluyor.Ancak bu demokrasi ortamında farklı olan tek durum seçilen sitelerin diğerlerine oy vermesi değildir.

Yani anlayacağınız bu ortamda herkesin verdiği oy eşit değil.Yani şöyle açıklarsak daha çok bağlantı almış olan bir websiteden gelen link ile daha az bağlantı almış bir siteden gelen linkler eşit olmuyor.

Peki yıllardır alışa gelmiş çok sayıda link elde etmenin bir yolu var mı? Varsada Nedir ?

Aslında bunun böyle sihirli bir yolu yok.Tamamen yaratıcılığınıza bakıyor.Bunun en etkili yolu hem benzer içerikteki sitelerden hemde otoritesi yüksek sitelerden bağlantı alabilmek.Bazılarımızada googlenin önermediği şekilde linkleri satın alarak bu yolları aşmaya çalışıyorlar.Ve googlede buna şahit olduğu anda sitelerinizi tepetaklak yaparak en alt kısıma çekmesi içten bile değil!

Bu nedenden dolayı bu hataları uygulamaktan kaçınarak doğru biçimde linkler almaya çalışın.Bunun bir kaç yolu olabilir.

-Gerçekten Harika ve ilgi çekici bir içerik yaratıp insanların sizden bahsetmesini sağlayabilirsiniz.

-İnfografikler oluşturarak çeşitli sitelere dağıtarak link çekebilirsiniz.

-Etkinlik düzenleyerek dikkat çekebilirsiniz yada etkinliklere sponsor olabilirsiniz.

-Harika bir tasarımla CSS galerilerinde ve ilham listelerinde yer alabilirsiniz.

-İyi bir içerik oluşturduktan sonra Wikipedia sayfalarına katkıda bulunabilirsiniz.

-Blogerlarla aranızı iyi tutarak sizden daha çok bahsetmelerini sağlayabilirsiniz.

kaynak : http://www.turkaweb.com