lostyazilim

Tunceli üniversitesi bilgisayar mühendisliği düşünceleriniz ?

28 Mesajlar 4.848 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Sungmert Sungmert carpe diem ne diyem Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 506 / 407
  • Ticaret 39, (%100)
Hocam şuan Amerika'da Yazılım Mühendisliği okuyorum. Çok kafaya takıyordum bizim ülkede okumayı. Lakin sağlam bir şirket CV'ni eline aldığında tabii ki okuluna bakıyor ama bildiği diller, programlar kısmına referanslı yada sertifikayla destekleyici bilgiler verirsen yani kendini geliştirirsen sıfır, sadece okuyup çıkmış "ODTÜ"lü bir öğrencinin önüne rahatlıkla geçersin. Oraya mouse tutmayı bilmeyen insanlar bile sırf matematik-fen çözebildiği için girdi unutma. Biz bir adım öndeyiz, bunu iyi değerlendir ve hemen dil öğrenmeye, uygulamaya başla. Önünde uuupuzun 4 senen var. Kursada gider halledersin inşallah. Hem Tunceli'de yaşamın ucuz olduğunuda baz alırsak, para biriktirip setler, kitaplar alabilirsin. Allah yolunu bahtını açık etsin.

Hayırlı forumlar

wmaraci
reklam

likloknet likloknet Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Üniversite
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 47 / 39
  • Ticaret 8, (%88)

Sungmert adlı üyeden alıntı

Hocam şuan Amerika'da Yazılım Mühendisliği okuyorum. Çok kafaya takıyordum bizim ülkede okumayı. Lakin sağlam bir şirket CV'ni eline aldığında tabii ki okuluna bakıyor ama bildiği diller, programlar kısmına referanslı yada sertifikayla destekleyici bilgiler verirsen yani kendini geliştirirsen sıfır, sadece okuyup çıkmış "ODTÜ"lü bir öğrencinin önüne rahatlıkla geçersin. Oraya mouse tutmayı bilmeyen insanlar bile sırf matematik-fen çözebildiği için girdi unutma. Biz bir adım öndeyiz, bunu iyi değerlendir ve hemen dil öğrenmeye, uygulamaya başla. Önünde uuupuzun 4 senen var. Kursada gider halledersin inşallah. Hem Tunceli'de yaşamın ucuz olduğunuda baz alırsak, para biriktirip setler, kitaplar alabilirsin. Allah yolunu bahtını açık etsin.

Hayırlı forumlar

Değerli görüşlerini aklımın kenarına yazdım. Teşekkürler
Sungmert

kişi bu mesajı beğendi.

aktuelsoylesi aktuelsoylesi Kaliteli Marka Domainler Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
arkadaşım ne yaptın sen yaa orası sana hiçbirşey katacağını sanmıyorum

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Tunceli Türkiye'nin görülmesi gereken şehirlerinden birisidir. Gittiğine asla pişman olmazsın. Elazığ ve Tunceli'de okul yaşamın sürer. Çok çalışarak kendini geliştirebilir ve İngilizce'ni iyi derecede ilerletebilirsen asla sorun olmayacaktır. Yukarıda Tunceli Üniversitesi'ni farklı bir noktaya koyarak yorum yapan arkadaşların yorumlarına ise asla katılmıyorum.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Üniversite
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 47 / 39
  • Ticaret 8, (%88)

aktuelsöylesi adlı üyeden alıntı

arkadaşım ne yaptın sen yaa orası sana hiçbirşey katacağını sanmıyorum

Umudum yatay geçiş. Yorumun için teşekkürler.

Ek Olarak:

bilgive adlı üyeden alıntı

Tunceli Türkiye'nin görülmesi gereken şehirlerinden birisidir. Gittiğine asla pişman olmazsın. Elazığ ve Tunceli'de okul yaşamın sürer. Çok çalışarak kendini geliştirebilir ve İngilizce'ni iyi derecede ilerletebilirsen asla sorun olmayacaktır. Yukarıda Tunceli Üniversitesi'ni farklı bir noktaya koyarak yorum yapan arkadaşların yorumlarına ise asla katılmıyorum.

Tunceli'den ziyade elazığ çok güzel bir şehir keşke elazığ da okusaydım. Kesinlikle pişman olmazdım bundan eminim

teamultraslan teamultraslan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 1, (%100)
Öncelikle akademik kadrosuna bak bakalım kaç tane akademisyen var o bölümde sonra hocaların cv sine bak o alan mezunu mu hocalar. Emin ol türkiyede üniversiteler arasınsda düşündüğün kadar büyük eğitim farkı yok istisnai bir iki üniversite sayabilirsin bunun dışında pek de büyük bir uçurum yok. Gerisi sana kalmış ne kadar kendini geliştirirsen o kadar talep görürsün.
likloknet

kişi bu mesajı beğendi.

haber58 haber58 Doğruluk dost kapısı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Bitlis
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1771
  • Beğeniler 424 / 491
  • Ticaret 47, (%100)
Bilgisayar mühendisliği çok fazla kişinin istihdam edilmediği bir alan. Düşünün bir kere 01.10.2008 den sonra işe giren bir kişi 60 yaşında emekli oluyor. O emekli olacak da size iş çıkacak. Şu anda en fazla bilgisayar operatörü yani veri girişi yapan büro memuruna ihtiyaç olabilir. Bunun için de Lise Mezunu olmak yeterli. Kaldı ki bu işlere bile bakan torpili ile girilebiliyor. Bence de yanlış yapmışsınız.
likloknet

kişi bu mesajı beğendi.

NETFLIX GURUBUMUZA HEMEN ORTAK OLMAK İÇİN TIKLAYIN

• Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Üniversite
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 47 / 39
  • Ticaret 8, (%88)

haber58 adlı üyeden alıntı

Bilgisayar mühendisliği çok fazla kişinin istihdam edilmediği bir alan. Düşünün bir kere 01.10.2008 den sonra işe giren bir kişi 60 yaşında emekli oluyor. O emekli olacak da size iş çıkacak. Şu anda en fazla bilgisayar operatörü yani veri girişi yapan büro memuruna ihtiyaç olabilir. Bunun için de Lise Mezunu olmak yeterli. Kaldı ki bu işlere bile bakan torpili ile girilebiliyor. Bence de yanlış yapmışsınız.

Haklısınız eğer yatay geçiş yapamazsam aynı üniversitede inşaat mühendisliğine yatay geçiş yapmayı düşünüyorum.

haber58 haber58 Doğruluk dost kapısı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Bitlis
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1771
  • Beğeniler 424 / 491
  • Ticaret 47, (%100)
Başarılar dilerim. Allah zihin açıklığı versin ...
likloknet

kişi bu mesajı beğendi.

NETFLIX GURUBUMUZA HEMEN ORTAK OLMAK İÇİN TIKLAYIN

saltuntas saltuntas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek blog yazarlığı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 985
  • Beğeniler 42 / 391
  • Ticaret 92, (%99)
Her işte olduğu gibi bu iştede kendini geliştirmen önemli. Fakat isim yapmış okullarda okuyan öğrenciler illaki Tunceli üniversitesinden önde olacaktır. Ama genel olarak birkaç üniversitenin ileri seviye eğitimleri dışında tüm okullar hemen hemen aynı seviyede. Buna rağmen CV de Tunceli Üniversitesinin kendi seviyesinde ki üniversitelere göre avantaj sağlayacağını pek sanmıyorum.
likloknet

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al