-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Makale Editör
-
-
Ad Soyad
B** S**
-
-
-
Ticaret
11, (%55)
Az önce aynı bu başlıkta bir arkadaş forumdaki arkadaşlardan yardım istemiş.Benimde sormak istediğim bazı noktalar var.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
1-Makale alım satım (şuanda bunun için soruyorum)için nasıl bir vergi vereceğim ?
Ben vergi vermek isterim ancak şirket sahibi değilim ofisim yok işyerim yok nasıl yapacağım ? Neye göre vergi vereceğim ?
2-İleride mobil uygulama-mobil oyun-bunların reklam gelirleri ayrıca web sitemdeki adsense kazançlarımı alırken de vergi verecekmiyim ?
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bu yolun yolcusu
-
-
Ad Soyad
Z** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Muhasebeci gelir ve gidelerini hesaplayıp KDV nı çıkaracak oda vergin oluyor
Tabi bazi dönmlr de 3 5 kalem daha vergi çıkacak
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Ev adresini çalışma yerin olarak gösterebilirsin. Ev sizin ise tapu, kira ise kira sözleşmesini mali müşavire ver. Birde noterden imza sirküsü çıkarttıracaksın. Mali müşavir ücreti falan herşey dahil 750 tl yi bulmaz gibi tüm kuruluş masrafları.
Aylık ödenecek rakam ise mali müşavir tanıdık ise 100 tl tanıdık değilse 150 tl gibi bir ücret alacak senden. Ayrıca başka bir işte ssk lı olarak çalışmıyorsan sana her ay 600tl ye yakın sgk pirim ödemesi çıkacak. Herşey bundan ibaret. Aylım masraflarını ve karını teraziye koy iyi kazanıyorsan vergi mükellefiyetini açtır.