Sizlerin bana yol gösterebileceğinize inanarak bu yazıyı yazıyorum. Bilgisayarla 8 - 9 yaşlarında tanıştım. O zamandan düşünürdüm " Bunları nasıl yapıyorlar? ", " Site nasıl açılır? " vs. neyse... Bakıyorum adam benimle aynı yaşta benim gibi 20 kişiyi cebinden çıkarır. Onların bildikleriyle kendi bilgilerimi kıyaslayamam bile. Ben daha bir arpa boyu yol alamamışken adam kendi scriptini yazıyor, program yazıyor. Bense hiçbir şey bilmiyorum. Yani aslında bir şeyler biliyorum bilmesine ama vasatın da ötesine geçemiyorum. Sitemi açıyorum, temayı düzenliyorum, ufak tefek sorunlarını çözüyorum ama bu kadar. Daha ilerisi yok. Bi' diyorum programlamaya başlayım. Sonra diyorum programlama iki kitap okumayla öğrenilmez. Kurs vs. lazım. Bulunduğum yerde de öyle bir imkan yok. Şimdi ise PHP öğrenmeye başlamayı düşünüyorum. İşin açığı benim bir yol göstericiye ihtiyacım var.
Hocam artık millet pek uğraşmıyor kur joomlayı yada wordpressi yürüsün gitsin site :D
(Ben öyle yapıyom bakmayın bana) :)
İyi de sadece site açmak istemiyorum ki. Kendi scriptimi yazmak, kendi programlarımı yazmak istiyorum. Sonuçta başkasının yaptığı sistemle nereye kadar?
Asıl sorun hangi alana yöneleceğime karar verememem. Web alanına yönlenip PHP, CSS falan mı öğrensem yoksa programlama alanına yönelip VB ile yavaştan başlasam mı? Bu konuda bir türlü karar veremiyorum. İleride yazılım mühendisi olmak istiyorum. Yazılım öğrenmem daha iyi olur diyorum, fakat sonra onu zaten öğreneceksin, git kendini web'de geliştir diyorum vs... Kafam karışık.
evet tüm gençlik internet kafelerde metin2 gta vs eve geliyor oyun sitelerinde vs okullarımızda tam anlamıyla zaten eğitim yok tüm gençler sizin gibi azimli olsa keşke bu tür bilgileri öğrenip kendi ürünlerini sergileseler negüzel olur
evet tüm gençlik internet kafelerde metin2 gta vs eve geliyor oyun sitelerinde vs okullarımızda tam anlamıyla zaten eğitim yok tüm gençler sizin gibi azimli olsa keşke bu tür bilgileri öğrenip kendi ürünlerini sergileseler negüzel olur
Bakınız
Evet. Bu videoyu izledikten sonra gerçekten ne yapmak istediğime karar verdim. Aslında kararımı zaten vermiştim de sadece kendime söyleyemiyordum ya da öyle bir şey işte : )
PHP ya da benzeri bir şey öğrenmeyeceğim. Programlama öğreneceğim. Bizim okullarımızda bu imkansız ama ben kendi imkânlarımla öğreneceğim. Çok teşekkür ederim. Sizce hangi programlama dilini öğreniyim?