Bildiğiniz üzere Windows işletim sistemlerinde en çok tutan Microsoft service pack XP serisi piyasayı oldukça salladı. Daha sonra ardından Vista, Windows 7, Windows 8 ve şimdide Windows 9 geliyor. Windows ailesini kullanan kullanıcıların aklına direk şu soru geliyor. Neden Microsoft Windows Serilerini Ardı ardına çıkartıyor? Ben bu soruyu bir Windows kullanıcısı olarak şu şekilde yanıtladım;

Microsoft Windows XP

Windows XP serisi çok uzun piyasada kaldı ve ülke bazlı olarak hesaplarsak tüm ülke kullandı diyebiliriz. Piyasadan sildiler, silmeselerdi eğer yeni serileri çıkartamayacaklardı. Genel olarak virüs yazılımcıları “XP” üzerine ağırlık verdikleri için her virüs XP serilerine kolayca bulaşabiliyordu. Microsoft Windows XP’nin çıkma sebebi ise, 1999 – 2000 yılına geçiş zamanında, Windows 98 ve milenyum serilerine 1999 yılının daha ilerisi olmadığından dolayı, profesörler, bilim adamları ve daha birçok bilgisayar kullanıcıları bunu bir kıyamet alameti olarak adlandırdı. Microsoft yazılım profesörleri Windows XP’yi yapmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiler sonrada 2000 üstü serilerine XP adını vererek yeni bir döneme imza attılar. Tabi bu imza 2014 yılına kadar XP için son buldu.

Microsoft Windows Vista

Vista serisi, 2007 yılında yepyeni ara yüzü ile piyasaya sürüldü fakat bu serinin şöyle bir sorunu vardı, Ekran çözünürlüğünün yetersiz olması. Ekran çözünürlüğünün yetersiz olmasıydı ki hemen hemen her ekran kartına binen programlar işletim sisteminin ağırlığı yüzünden açılmıyordu ve bilgisayarın yeniden başlatma sebebi oluyordu. Bu yüzden Microsoft firması boş durmadı Windows 7 piyasaya sürüldü.

Microsoft Windows 7

Bu işletim sistemi olağan üstü tasarlanmış, kodlanmış olmalı ki hatası gözle görülemeyecek kadar azdı. Windows 7 2008 yılının son aylarında bir vurgun gibi çıktı ve Vista, XP gibi serilerini bir anda alt üst etti. Neden bu kadar çok beğenildi? Çünkü işletim sistemi, hem XP’nin hem de Vista’nın birleşimi olarak yaptılar. Ortaya harika bir görünüm çıktı. Microsoft Windows 7 Home Basic öne sürüldü, uyumsuzluk var mı hatalar ne kadar kullanıcı yorumları nasıl kim ne yapacak gibi bir dünya soruları bir arada toplayıp Windows 7 Ultimate gibi daha çok gelişmiş serileri çıkartmak için. Neyse ki öyle yaptılar işletim sistemi olan Windows 7 ve serileri Windows 8 çıksa bile hala kullanılıyor.

Microsoft Windows 8

Microsoft Windows 8 2011’de Metro ara yüzüyle geldi. Ama sorun şu ki hiçbir programa neredeyse uyum sağlamıyor çalıştırmıyordu. Microsoft firması bu sebebi anlayabilmek için beta sürümler çıkartmaya başladılar, betalar ücretsiz sürümler şunlar bunlar derken Windows 8’i hiçbir kullanıcı beğenmedi. Daha sonra Microsoft firması bunu mobile sürümlerde denemek istedi, NOKIA firmasıyla anlaşarak Windows 8 mobile akıllı telefonlarda yer aldı. Mobile sürümünde herhangi bir sorun yok gayet güzel çalışıyor ama neden masa üstünde veyahut diz üstü bilgisayarlar da bu kadar çok sorun veriyor onu bilmiyorum. Sorunlardan kastım, öncelik olarak Windows 8 kullanıcıları donmalardan kendi kendine reset atmasından masa üstünde iken kitlenmesinden v.s bu tür sorunların hepsini yaşamışlardır. Hele ki o mutheşem son güncelleme bilgisayara geldiğinde %33’e kadar gelipte çökmesi enteresan oluyor.

Bakalım bu kadar çok eleştirilerden sonra Microsoft Windows 9 nasıl karşımıza çıkacak. Ya bütün Microsoft serilerinin hataları yok olacak yada sadece Metro ara yüzü kullanılacak şekilde tasarlayacaklar.

Kaynak : http://www.forumtm.com/bilgi/windows-9da-hatalar-olacak-mi/

Lütfen kaynak göstermeden kesinlikle alıntı yapmayınız. Her yazılan yazı ve araştırma bir emektir emeğe karşı haksızlık yapanları uyaralım.