Wordpress son zamanlarda yükselen ve seo açısından avantajlarıyla adı duyulan güzel bir sistemdir. Genellikle site açarken wp kur seo açısından yararlı olur derler. Bu doğru bir şey evet fakat bunu kimi bilerek kimi bilmeyerek söyler. Size WordPress'in neden seo'ya yararlı olduğundan ve neden seçildiğinden bahsedeceğim. Kullandığınız sistemin avantajlarını ve yararlarını bilmek size kullanırken ve sistemi oluştururken kolaylık ve daha önde olmanızı sağlayacaktır. Wp deki özelliklere sahip başka sistemlerde de geçerli olan şeylerdir.
Detaylı bilgi için Wp Türkiye sayfasını ziyaret edebilirsiniz. (WordPress Türkiye)


Wordpress SEO için en uygun portallardan biridir. Neden mi?

* Site içi linkleme sistemi nerdeyse kusursuzdur. Bir bilgiye ilgili her yerden ulaşılabiliyor (arşivler, kategoriler, etiketler vb…) Bu hem ziyaretçinin hem de botun sayfayı bulmasında kolaylık sağlar. Bu indexlenme hızınızda artış sağlar.
* Ziyaretçi ve bot siteyi kolaylıkla gezebilir ve istediğini çok rahat bulabilir.
* Kodlama hatası yok veya çok azdır (temasına göre). Yani kodlaması temiz bir sitedir bu sitenize avantaj sağlar.
* Çok kolay ayarlanabilir sef özelliği. Seo (arama motorlarında kolay bulunma, tercih edilme, yükselme) açısından önemli bir özelliktir.
* Wordpress’de SEO ayarları ve eklentileri gelişime çok açıktır. İnternetten kolaylıkla size bu yönde avantaj sağlayacak yararlı eklentiler ve gelişimler (upgrade) bulabilirsiniz. Örneğin “All in Seo” eklentisi. Bu eklenti birçok wp kullanıcısının kullandığı ve memnun kaldığı bir eklentidir.
* Bahsettiğim gibi Wp’de sef ayarı çok kolay yapılabilir.

WordPress bu nedenler dolayı tercih edilmekte ve kullanılmaktadır.

Kaynak: http://www.seoliz.com