Selamlar, bir süredir psikoloji ile ilgilenen insanların sürekli olarak paylaştığı; 90 dakika kuralını inceliyoruz. Beynimiz uyurken her 90 dakikada bir yenilenme döngüsüne girer. Teorik olarak döngünün ortasında uyanan bir insan, döngü tamamlanmadığından ötürü zorluk çekerek uyanır. Bu kişiye yorgunluk olarak döner. Bu döngünün sonunda uyanırsanız, daha dinç ve rahat bir şekilde uyanırsınız.,
90 dakika kuralını uygulamak için, uykunuzu 90 dakikalık aralıklara bölmeniz yeterlidir. Örneğin ben, 4 gibi yatacağım. 5 adet 90 dakikalık döngü sonrası sabah ise 11:30 gibi uyanmayı planlıyorum. Bu sayede tam döngünün sonunda uyanarak daha dinç uyanacağım. Eğer uyandığımda, diğer günlere nazaran olumlu bir etki olursa, deney başarılı olacak ve konuyu güncelleyeceğim. Bu deney çok sağlıklı olmayacak, çünkü uyandığımda bu işlemi yaptığımı hatırlarsam; buna kendimi psikolojik olarak hazırlamış olacağım ve paylaştığım bilgi hatalı olacak. Bu yüzden bir yakınınız üzerinde deneyebilirsiniz.
Bu arada klasik gece uykusu bilinenin aksina o kadar da sağlıklı değildir. Her insanın uyku düzeni farklı olabilir. Youtube üzerinde günde iki saat uyuyan insanları görebilirsiniz. İnsanlar daha başarılı olmak, enerjisi ve zamanını daha mantıklı kullanmak için bu yöntemi kullanıyor. Açıkçası bu senenin başı gibi günde 3 saat uyuyarak çok verimli bir dönem geçirdim. Aynı yöntemi yeni yılda da uygulamayı deneyeceğim. Herkese iyi geceler dilerim.