Ülkemizde sosyal ağlardaki sayfalar başta olmak üzere birçok platformda ülkemizin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e alaycı,hakaret ve çirkin iftiralarda bulunulan sayfaları kapattırma çalışmalarına başlamış bulunuyoruz.
İnternette bilgisayar arkadasında kendini görünmez sayanlara,internet ortamında yapılan bu hakaretlerin karşılıksız kalmayacağını göstermek üzere hazırlanmış olan bu yazımızda tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.
Yapılacak olan çalışmadan kısaca bahsetmek gerekirse ; sosyal medyada bulunan bu sayfaları,yorumları veya internet sitelerini bu konularda şikayet için oluşturulan;

ihbar sayfasından ilgili siteleri şikayet ederek bu sayfalardan tamamen kurtulmayı hedeflemekteyiz.Bu sayfadan ilgili siteyi ihbar ettiğinizde tarafınıza ait her türlü bilgi başkalarıyla paylaşılmaksızın saklanacaktır.

Hukuki Dayanaklarımız;
5651 sayılı kanunda bahsedilen ; Madde 8 - (1) İnternet ortamında yapılan ve içeriği aşağıdaki suçları oluşturduğu hususunda yeterli şüphe sebebi bulunan yayınlarla ilgili olarak erişimin engellenmesine karar verilir:
5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar.

5816 ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası : 5816
Kabul Tarihi : 25/7/1951
Resmî Gazete : 31.07.1951/ 7872
Madde 1 – Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.
Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re’sen takibat yapılır.
Madde 4 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 5 – Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür.

Basında Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Bir Haber