Ömer Burak adlı üyeden alıntı
Şöyle diyeyim iletişimden mail atmaları sana saçma gelmesin. Bana savcı sitemin iletişim kısmından ulaşmıştı. Ama resmi maili ile.
Sen de maile cevap olarak resmi mail adresi üzerinden bana ulaştığınızda gerekli işlemler yapılacaktır(maili okumadım) tarzında cevap atman olayın gerçek olması halinde bile (bana göre değil) senin için büyük bir avantaj olacaktır:)
@Ömer Burak çok güzel açıklamış. Bu tür olaylar avukatlar tarafından da yaşanabilir. Sitem üzerinden, bir kişiye ithafen yazdığım yazıdan ötürü bildiğimiz @hotmail.com uzantılı bir adresten ihtar maili geldi. Sonunda bilgileri yazıyordu, telefonla aradım. Resmi adreslerinden dönüş sağladılar. Zaten kesinlik kazanması için IP adresleri ve mail adresi açık olur.
Yoksa biz sana ihtarı gönderdik, uyarıyı hiç umursamadın diyebilmeleri için IP adresi açık, mail adresi de görünür olması gerekir. Yani kısacası resmi adresten mail göndermelerini isteyin, gerekenin en kısa sürede bu şekilde yapılabileceğini belirtin. Birisi size şaka yapıyor olabilir, ama illegal bir site barındırıyorsanız, zaten elbet bir gün bu şekilde bir şeyle karşılaşırsınız.
Günümüzde birisinin ismiyle bile mail atmak mümkün, önemli olan sunucu, yani @freehosting sunucusu üzerinden
muyap@muyap.xxx mail adresi de size mail atmaz. :) Fake mail dediğimiz olayı aslında biraz irdelediğimizde birisinin ismiyle mail atmanın basit olduğunu görürüz.
Müyap'ı arayarak, şu tarihte şu mail adresinden sizin isminizle mail geldi, şeklinde teyit isteyin derim.