Önceki yazılarımda 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınlar hakkındaki kanundan bahsetmiştik.Bu yazımda ise sizlere 5651 sayılı yasanın 8. maddesinde yer alan;

    [*]İntihara Yönlendirme,
    [*]Çocukların Cinsel İstismarı,
    [*]Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırma,
    [*]Sağlık için Tehlikeli Madde Temini,
    [*]Müstehcenlik,
    [*]Fuhuş,
    [*]Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama,
    [*]Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar

ile ilgili yeterli şüpheye sahip olduğunu düşündüğünüz içeriği ihbar edebileceğiniz bir sayfadan bahsedicem.Siteden alıntı yapılarak kısaca sizlere tanıtalım.Daha ayrıntılı bilgi için aşağıda belirtilen ilgili siteye gidiniz.


Bilgi İhbar Merkezi, *******ünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından 4/ 5/2007 Tarihli ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanununun 10. Maddesinin 4. Fıkrasının (d) bendi uyarınca kurulmuştur.

ihbarweb.org.tr de ilgili kanunun 8. maddesinde yer alan suçlarla ilgili içeriklerin web üzerinden ihbar edilebilmesi amacıyla 23 Kasım 2007’den beri yayındadır.

Ziyaretçilerin yaptığı ihbarlar başta 5651 sayılı kanun ve ilgili mevzuat uyarınca değerlendirilecek olup; tarafınıza ait her türlü bilgi başkalarıyla paylaşılmaksızın saklanacaktır.

http//www.ihbarweb.org.tr