-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Elimde yaklaşık olarak 10000 tane e-posta adresi var ve ben bu kişilere reklam içerikli mailler göndermek istiyorum. Bu kişilerin eposta adresleri alınırken izni alınmadı. Yani toplu mail gönderimi izinsiz yapılacak. Ancak bir daha mail almak istemeyen kişiler için eposta içersinde "üyelikten ayrıl" bağlantıları da bulunacak reklam çalışmasını yaparken. Yani kişilerin rızası olmadan bir daha mail gönderme işlemi yapmayacağım. Sorum ise şu; toplu mail gönderimi yaparken herhangi bir hukuksal işleme takılmak istemiyorum ve eposta listemdeki kişiler beni şikayet ettiğinde herhangi bir hak talebinde bulunamasınlar istiyorum. Yani açıkçası illegal bir reklam yapmak istemiyorum. Bu işlem mümkün müdür? Hani derler ya her sistemin bir açığı vardır, bu durumun da değerlendirilebilecek bir tarafı var mıdır?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO
-
-
Ad Soyad
A** Z**
-
-
-
Ticaret
20, (%95)
Hocam mailde üyelikten ayrıl bağlantısının olması iyi bir şey fakat şimdi durum şu; bu kullanıcılar sizin müşteriniz / üyeniz değil bundan dolayı haberleri olmadan ilk maili atmanız ne kadar doğru bilemiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Çevre Mühendisi
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Kişilerin rızası olmadan böyle şey yapanlara saygım hiç olmadı malesef.
"Tabiatın isteklerini anlamazlıktan gelen, cezasını görür." [Balzac]
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Senior Email Marketing Special
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Selam Hocam,
Ben email marketing firmasında çalışıyorum ve çalıştığım firma öyle merdiven altı yapan bir şirket değildir.
Bu firmada teknik kısımdayım
Sana şu şekilde özetliyeyim eğerki bu kullanıcılar senin kendi üyense bu kişilere izin emaili atabilirsin izin emailinde şunu belirtmen gerekiyor günde kaç kere atıcan haftadamı atıcan ws ws içerikte mutlaka ve mutlaka listeden çıkmak için unsub linkinin olması gerekiyor. Ve sitende üyelik bilgilerini alıyorsan mutlaka size reklam emailleri göndericez diye ibare olması gerekir.
İkinci kısma gelecek olursak bu üye datasını bizim tabirimizle eminönünden cd ile aldıysan bu kişilere izin emaili atamassın atarsan şikayet ederlerse seni ceza alabilirsin ama kanun henüz oturmadı ve açıklıklar var.
yurdışında bu serisi ücretsiz veren firmalar var 1000 kişiye kadar ücretsiz atabiliyorsun ama onlardada şöyle bişey var attığın 1000 kişilik listede çok fazla unsub ( listeden çıkma ) bback ( geçersiz adres) olursa hesabını direk iptal ederler.
Pm atarsan Bu konuda sana yardımcı olabilirim bizim firmanın satışçı arkadaşlarına seni yönlendirebilirim
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tekrar merhabalar,
Araştırmalarım sonucu konunun yasal boyutunu kesinlikle öğrenmiş oldum. Ancak aklıma takılan nokta şu; mail gönderimi yapılan server Türkiye dışından gönderim yapıyorsa yani yerel toplu mail gönderimi yapan firmaları kullanmak yerine MailChimp veya MandrillApp kullanılıyorsa yine de bu yasalar geçerli olur mu? Yabancı Sms firmaları aracılığı ile hala sms gönderimi yapan firmalar var. Durum biraz buna benzer sanırım.