Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın düzenlediği mitingin ardından Trump’ı destekleyenler, Washington DC’de bulunan kongre binasını deyim yerindeyse ele geçirdi. Büyük bir karışıklığın yaşandığı gösterilerde polis ekipleri ile göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. Yaşanan bu ciddi karışıklık nedeniyle Washington’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden ise konuyla ilgili olarak “Demokrasimiz eşi görülmemiş bir saldırı altında” ifadelerini kullandı.

İlk belirlemelere göre karışıklıkta 4 kişi hayatını kaybetti, birçok gösterici de gözaltına alındı. Yaşanan bu olayların ardından Beyaz Saray’da görevlerinden istifa eden isimlerin olduğu da dile getiriliyor.

ABD, bu olayları yaşarken Bitcoin’de (BTC) ilk etapta 1500 dolarlık bir düşüş görüldü. BTC daha sonra ise yükselişe geçerek önce 36.000 dolar sonra ise 37.000 seviyesini aşmayı başardı ve yeni bir ATH oluşturdu. Bitcoin’le beraber kripto para piyasasının toplam değeri de tarihinde ilk defa 1 trilyonu aşarak rekor kırdı.

ABD’de Yaşanan Olaylar

CNN’e açıklamada bulunan bir yetkili kongre binasının bahçesinde 2 şüpheli bomba düzeneğinin bulunduğunu açıkladı. Twitter’da paylaşılan bir videoda ise bir gösterici kadının vurulduğu görülüyor. Yaşanan bu şiddet olaylarıyla ilgili açıklamada bulunan Biden, şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasimiz eşi görülmemiş bir saldırı altında. Modern zamanlarda gördüğümüz hiçbir şeye benzemiyor. Bu özgürlük kalesine bir saldırı. Kongre binasındaki kaos sahneleri gerçek ABD’yi yansıtmıyor. Gördüklerimiz küçük, kendini kanunsuzluğa adamış aşırılık yanlıları. Bu muhalefet değil. Bu bir düzensizlik. Bu kaos, fitne ile sınırlı. Ve şimdi sona ermeli.”

ABD’de durum şiddetlendikçe bunun Bitcoin’de fiyat artışına yol açtığı gözlemlendi. Yazının yazıldığı sırada BTC 37.000 doların üzerinde işlem görüyordu.

Kaynak: Bitcoin Haberleri