Kuzey Amerika ‘da halka açık birkaç Bitcoin madencilik firması toplu olarak mevcut fiyatlarla 1,1 milyar doların üzerinde değere sahip 20.000’den fazla BTC’yi stokladı.

Riot, Marathon, Bitfarms, Hut8, Greenidge, Argo ve HIVE, yakın zamanda yayınlanan en son aylık üretim verilerine dayanarak, 3. çeyrekte toplam 6.463 BTC çıkardı ve bu, toplam BTC blok ödüllerinin yaklaşık %7,5’ini oluşturuyor. Ortalama olarak, Riot, Marathon, Bitfarms, Hut8, Argo ve HIVE’nin 3. çeyrek bitcoin madenciliği üretimi, ekipman genişletmeleri ve Çinli madencilerin yasaklamalar sonrasında azalan rekabeti sayesinde 2. çeyrek rakamlarından yaklaşık %82 daha yüksek.



New York merkezli Greenidge, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir SPAC anlaşmasıyla halka açıldı ve bu nedenle sadece üçüncü çeyrek için üretimini ve kazançlarını açıkladı. Çin’de faaliyet gösteren ve Çin’in baskılarından etkilenen tek Kuzey Amerika bitcoin madenciliği şirketi olan BIT Digital, henüz 3. çeyrek rakamlarını güncellemedi.

Cleanspark, bu yıl Kuzey Amerika bitcoin madencilik pazarına yeni bir giriş yaptı. Cleanspark, BIT Digital ve Greenidge’in yanı sıra, diğer firmalar bugüne kadarki tüm çıkarılan BTC’lerini bilançolarına eklediler ve şimdi bu yılın başlarında ikincil piyasadan satın aldıkları 4.812 Bitcoin de dahil olmak üzere 20.459 BTC’yi ellerinde tutuyorlar.

Kaynak: https://www.koindeks.com/abd-madencilik-firmalari-1-milyar-dolarlik-bitcoin-biriktirdi/