ABD’deki en büyük üniversite bağış fonlarından bazılarının, son bir yıldır Coinbase ve diğer borsalarda tutulan hesaplar aracılığıyla sessizce kripto para satın aldığı ortaya çıktı.

ABD’nin önde gelen üniversiteleri olan Harvard, Yale, Brown ve Michigan gibi eğitim kurumlarının en az bir yıldır Bitcoin (BTC) satın aldığı öğrenildi. Bir Coindesk haberine göre, kurumlar kripto paraları borsalar aracılığıyla alıyor. İsim vermek istemeyen kaynağa göre, bu sayı oldukça fazla. Ona göre, ”Şu anda pek çok bağış, kripto para için biraz ayırıyor.”

Üniversite bağışları, Coinbase’in 2020 yıllık raporunda isimsiz bir şekilde yer alıyor. Yale ve Brown iddialara yanıt vermezken, Harvard ve Michigan üniversiteleri ise yorum yapmayı reddetti.

Kaynak ayrıca, bağış fonlarının süresi hakkında da yorum yaptı. Ona göre, Coinbase’deki fonların bazıları, 18 ay önceye kadar gidiyor. Kaynak konu hakkında şunları söyledi:

“2019 ortasından beri olabilir. Çoğu, en az bir yıldır. Muhtemelen bu yıl, bunu bir noktada kamuoyuna açacaklardır. Güzel geri dönüşler alacaklarını düşünüyorum.”

Üniversite bağışları, akademik kurumlar tarafından genellikle hayır amaçlı bağışlar şeklinde biriktirilen sermaye havuzlarıdır. Öğretim ve araştırmayı destekleyen bu fonlar, yatırım amaçlı çeşitli varlıklara tahsis edilebilir.

Harvard Üniversitesi, 40 milyar doların üzerinde varlığa sahip en büyük üniversite bağış kuruluşudur. Yale’in 30 milyar doların üzerinde, Michigan’ın yaklaşık 12.5 milyar dolar ve Brown’un 4.7 milyar dolar değerinde fonu bulunduğu tahmin ediliyor. Her bir fonda ne kadar kripto paranın yer aldığı bilinmiyor.

Manşet Olmuştu

2018’de Yale Üniversitesi Baş Yatırım Sorumlusu David Swensen, biri Andreessen Horowitz tarafından yönetilen ve diğeri Coinbase’in kurucu ortağı Fred Ehrsam ve eski Sequoia Capital ortağı Matt Huang tarafından başlatılan iki kripto para odaklı girişim fonunu destekleyerek manşet olmuştu.

Harvard, Stanford, Dartmouth College, MIT, University of North Carolina ve Michigan da dahil olmak üzere diğer birçok üniversite, kripto para girişim fonlarını desteklemek için Yale’i takip etti. Bu okullardan bazıları ise, doğrudan kripto para varlıklarına yatırım yaptı.

Kaynak: Kripto Para Haberleri