Rusya’da yetkililer, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’i kara listeye aldı. Şu an Binance’in alan adı ülkede yasak web siteleri arasında bulunuyor. Dün, Binance’in Rus Telegram kanalında, konuyla alakalı bir açıklama yapılarak, kullanıcılar bilgilendirildi.

Roskomnadzor, Binance’e bir bildiri gönderdi ve borsanın web sitesini kripto para faaliyetler nedeniyle kara listeye aldıklarını aktardı. Binance şu anda bu karara karşı çıkmak için hazırlık yapıyor.

Rusya Federasyonu Roskomnadzor’un bildirimine ilişkin Binance, şu açıklamayı yaptı:

“24 Eylül 2020’de Roskomnadzor’dan, Binance web sitesinin Rusya’da dağıtılması yasak olan bilgileri içeren alan adı kaydına dahil edildiğine dair bir bildirim aldık. Mektuptan, bunun kripto para birimi (Bitcoin) edinme olasılığı hakkında olduğu anlaşılmaktadır. Daha önce, kolluk kuvvetleri ve sivil hükümet hizmetlerinin yanı sıra yargıdan herhangi bir iddia veya mahkeme kararının varlığına dair bildirim almadık. Şu anda, içtihat alanındaki uzmanlara danıştık.”

Tüm Fonlar Güvende

Binance açıklamasının devamında Rus kullanıcılara eksiksiz hizmet vermeye devam ettiklerini ve müşteri fonlarının da güvende olduğunu duyurdu. Ünlü kripto para borsası yaşananlarla alaklı olarak Rus kullanıcılar bilgilendirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: Kripto Para Haberleri