Bitcoin rekor tazeledi ve 4 bin doların üzerini gördü. Yükselişin nedeni ve kripto para piyasasındaki son durum haberimizde;



Bitcoindeki yükseliş tüm hızlıyla devam ediyor. Yeni haftaya yeni bir rekorla merhaba diyen kripto para, tarihi zirvesini 4 bin 250 dolara taşıdı. Kısa sürede bu kadar hızlı yükselişin meydana gelmesi, hala endişeleri beraberinde getirse bile bitcoin sahipleri, her geçen gün biraz daha milyoner oluyor.

Geçen hafta 3000 doların üzerini kaydederek rekor kıran bitcoin, bu hafta 4 bin 250 dolar seviyelerine selam vererek rekorunu tazeledi.



Tarihi zirvesini her hafta biraz daha yükselten kripto para, 9 yıllık tarihinde ilk kez 4 bin doların üzerini gördü. Üstelik bu yükselişleri 2017 yılının başında gelmeye başladı ve şu ana kadar % 300’lük bir ralli kaydetmiş oldu.

Bitcoindeki son yükselişin nedeni, Japonya’dan gelen güçlü talep olarak gösteriliyor. Pazar günkü işlemlerde 4 bin 225 doları gören BTC, en yüksek 4 bin 250 dolardan işlem gördü.



Ağustos ayının başından bu yana % 40’lık bir yükseliş göstererek rekorlarına yenilerini etkileyen bitcoin, ethereumun bölünme işleminde yaşadığı sorunları yaşamadı.



Bölünme işlemi ile iki farklı para birimi oluştuğunda ethereum, değer kaybetmişti. Sonrasında da değer kazanmaya başlamıştı. Bitcoin ise değer kaybetme aşamasını es geçti ve doğrudan rekor yükselişlerine devam etti.

2017 Şubat’ta 987 dolardan alıcı bulurken, artık güncel haliyle 4 bin liranın üzerinden alıcı buluyor. BTC, 4 bin 95 dolardan işlem görürken, yeni birim Bitcoin Cash (BCC), 305,58 dolarda.



Yatırım şirketi BKCM Genel Müdürü Brian Kelly ise bitcoinin jeopolitik gerginlikten beslendiğini dile getirdi. Japonya ve Kore işlemlerinde geçen aylara göre belirgin bir artış olduğunu söyledi.

Son yükselişlerle birlikte piyasa değerini 65 milyar dolara yükselten bitcoin, güvenilir liman olarak anılmaya başladı. Her ne kadar güvenilirlik özelliklerinin hepsini barındırmasa bile yaşanan ciddi yükselişler, diğer yatırım araçlarını gölgede bıraktı.

Kaynak: https://paratic.com/bitcoin-yeni-rekor-4250-dolar/