Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, dijital para birimi bitcoin veya bir “sanal para birimi” gibi geniş bir bakış açısına sahipler. ABD ve İngiltere gibi Batı süper güçleri yeni teknolojiye karşı olumlu bir tutum sergilediler. Kanada ve Avustralya gibi bazı ülkeler hala yasal olarak Bitcoin hakkında ne yapmaları gerektiği konusunda görüş bildirmektedir. Ve diğer pek çokları, bir bütün olarak dijital paraya karşı kararlarını verdiler ve özellikle de bitcoin kullanımını tanımamayı veya desteklememeyi ve bitcoin'in yasaklanmasının iki farklı şey olduğunu unutmayın. Bu makale, bitcoini yasal olarak yasaklayanlara veya uygulamalara odaklanmaktadır.
Sebebi, korkudan ve bilgisizlikten, ulusal para birimlerinin korumacılığına, bitcoin'in imajında ​​yeni bir para birimi oluşturmaya kadar neden çalıştırıyorlar. Liste genel olarak on'un üzerinde değildir, ancak birçok ülke bitcoine karşı veya resmi bir karar vermediği için bu durum değişebilir . Bazıları ülkenin Merkez Bankacılığı sistemi tarafından yasaklandı, bazıları ülke hükümetince yasaklandı ve birçok ülkede Merkez Bankası ve ulusal hükümet aynı şekilde hareket ediyor.



Bangladeş
Bangladeş Merkez Bankası, yaptığı açıklamada, bitcoin'in “mali açıdan zarar görmesine” yol açabilecek “merkezi bir ödeme sistemi” eksikliğinden duyduğu endişeleri dile getirdi. Bu, 1947 tarihli Döviz Kontrol Yasası ve Para Aklama Kontrol Yasası'nın hükümlerini uygulamaya koydu. Ardından, bitcoin ve diğer dijital para birimleriyle yapılan ticaretin 12 yıla kadar hapis cezasına yol açabileceğini de ekledi .
“Bitcoin herhangi bir ülkenin yasal ihalesi değildir. Bitcoin veya başka bir kripto para birimi üzerinden yapılan herhangi bir işlem cezalandırılabilir bir suçtur, ”dedi banka geçen Eylül ayında resmi bir açıklamada.

Yasak, 1947 tarihli yasanın merkez bankasından izinsiz veya genel izin almadan alım satımını düzenleyen kanunun 4.5 ve 8. maddelerinin yürürlüğe girmesiyle gerçekleşir. Bölüm 5 , Bangladeş'in dışında yapılan ve bitcoin ödemelerini etkileyen ödemeleri ciddi şekilde kısıtlamaktadır .

Bolivya
Bolivya'nın merkez bankası, El Banco Central de Bolivya bir açıklamada şunları söyledi :
“Bir hükümet veya yetkili bir kurum tarafından düzenlenmemiş ve kontrol edilmeyen herhangi bir para birimi kullanmak yasa dışıdır.”

Çin
Çin'de bitcoin ve dijital paranın tamamen yasaklanması ve yasa dışı olması yaygın bir yanlış anlamadır, ancak Çin dünyanın en büyük bitcoin ticaret piyasası haline gelmiştir. Bitcoin yasağı kesinlikle bankalar üzerindedir, merkez bankası otoritesi olan Çin Halk Bankası, Çin hükümetinin% 70'ine sahiptir. Bankacılık kurumları ve çalışanlarının, bitcoin endüstrisine hizmet vermenin yanı sıra, bankacılık yoluyla bitcoin işine girmeleri yasaktır. Bitcoin'de ticaret veya madencilik, ortak vatandaşlar için yasa dışı değildir.

Ekvador
Tarafından yasak Ekvador onlar ulusal bir elektronik para sistemi inşa ediyoruz gibi herhangi yasağın en mantıklı, bu yüzden açıkça üstün bir şeyden yeni para birimini korumak ihtiyacı hisseder. Hükümetler ya da bankalar tarafından manipüle edilemeyen merkezi olmayan bir parasal üretim parası, halkın gözünde yeni programlarına ışık tutabilir ve bu faydaların hiçbirini sunmaz.

İzlanda
İzlanda Merkez Bankası 19 Mart 2014 itibariyle İzlanda'daki dijital para biriminin yasal durumunu açıklayan bir bildiri yayınladı. Onları satın almak, İzlanda para biriminin ülkeyi terk edemeyeceğini belirten İzlanda Kambiyo Yasası'nı ihlal edebilir. Bir belirsiz atama, ama aslında yasaklanmış gibi geliyor.

Hindistan
BTCXIndia, Hindistan'da tasarlanan ve üretilen ilk bitcoin değişimi oldu. KYC ve AML yönergelerini takip ederken ve INR (Hint rupisi) mevduat ve para çekme işlemlerine izin verirken BTCXIndia, artık bitcoin işletmelerine hizmet vermeyen bankaları tarafından kapatılmak zorunda kaldı . Nedeni bilinmemektedir, ister algılanan bir riske dayalı olsun, ister yönetim tarafından basit bir yasak olsun, ancak konu Hindistan'da yaygındır.
Bildiride, “Bugün, bankamız tarafından bitcoin işletmelerine hizmet etmeyecekleri konusunda bilgilendirildik” dedi. “Diğer bankalar aracılığıyla çalışma olasılığını araştırdık, ancak bu, bugün itibariyle Hindistan'da genel bir politika gibi görünüyor”.


Rusya
Son zamanlarda Ural'daki son yasal zaferle bile, bitcoin ve diğer dijital paralarla ilgili web sitelerinin yasaklanmasını kaldırmak için yasal bir emsal teşkil eden bitcoin, henüz resmi olarak yasal olmasa bile, uygulamada yasaklandı. Rus rublesi ribauntuyla birlikte, ancak Ocak 2014'ten bu yana hala% 30'un üzerinde seyrederken, bankalar ve ulusal hükümet, diğer para birimlerine yatırım yapanlara iyi bakmıyor.

İsveç
Bitcoin, hurda ****l ve “atık ürünler” satın alımında ve satımında küçük bir yasaklama yaşadı . Bu, geleceğe yönelik hükümet müdahalesinin kötü bir örneğini oluşturuyor, ancak şimdiye kadar yasak tüm sektörler tarafından bu sektörle sınırlandırılıyor.

Tayland
Haberlere göre, Tayland Bankası, 29 Temmuz 2013'te bitcoin'i yasadışı ilan etti. Ancak, “bitcoins kullanarak bir ön karar yayınladı. Bitcoin Co. Ltd. tarafından yapılan bir döviz değişim lisansı durumunda mevcut yasaların eksikliği nedeniyle yasa dışıydı.Bitcoin şirketleri iş yapabilmekte ve lisans almayı başarabilmiş olmakla birlikte, şu anda pratikte olmasa bile teknik olarak yasağı hala mevcuttur.

Vietnam
Vietnam , 2014 yılının Şubat ayında, kredi kurumları tarafından kullanılmak üzere sanal para birimi bitcoin'i , cezai amaçlar için kullanım kolaylığını ve yatırımcılar için yüksek riskini gerekçe göstererek yasakladı .Merkez bankası bir açıklamada şunları söyledi: “Bitcoin tarafından yapılan işlem çok anonimdir, bu yüzden bitcoin kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı, vergi kaçırma, yasadışı ödeme gibi suçlar için bir araç olabilir” ifadesi yer aldı.

Kaynak: btcfrm