Sosyal medya şirketi Reddit coin’leri elde etmek için token’ları nakde çevirmeye başladı ve Reddit’in MOON kripto para birimi etrafında ikincil bir pazar ortaya çıktı.

Reddit, MOON token’ını Reddit coin’leri ile takas etmenin bir yolunu sunarak token’a reel bir değer verdi. Kullanıcılar, 5 ila 10 sent arasında değişen cari fiyatlarla üçüncü şahıs borsaları aracılığıyla DAI’de MOON al-sat’ı yapabilirler. MOON token’ının değerinin sürdürülebilir olup olmadığı net değil.

Topluluğa özgü iki kripto para birimini tanıttıktan sonra, Reddit artık kullanıcılara token’larını harcama veya nakde çevirme yolu sunuyor.

Reddit’in MOON’u Artık Değerli

Reddit, bu bahar aylarında MOON ve BRICK token’larını Fortnite topluluklarına dağıtarak kripto parasını tanıttı. Yakın zamana kadar, bu token’ların pratik kullanımı yoktu. Bu kripto paralar; web sitesinde yorum yapmak, rozetleri ve itibar puanlarını yönetmek için kullanıldı. Bunların hiçbirinin parasal değeri yoktu.

Ancak, Reddit geçen hafta yeni bir özellik sundu – MOON ve BRICK token’larını Reddit coin’lerine dönüştürme yeteneği. Bu paralar Reddit’in premium özelliklerine erişim sağlayan ve ayrıca ABD doları ve diğer fiat para birimleriyle satın alınabilen, blockchain tabanlı olmayan dijital tokenlarıdır.

Reddit’in premium para birimi ile ödenebilirliği nedeniyle, kullanıcılar artık çeşitli token swap’larında spekülatif olarak işlem gören MOON token için gerçek para ödemeye istekli.

MOON’u DAI’ye Dönüştürme

MOON’u DAI stablecoin‘lerine dönüştürmek, MOON token’ının Ethereum’un Rinkeby test ağında oluşturulmuş olması nedeniyle birkaç adım gerektiriyor. Piyasa istatistiklerine göre yaklaşık 7.000 MOON sahibi var.

Reddit, MOON token’larının serbest ticaretine her zaman izin vermiş olsa da, sitenin MOON token’ının borsalarda gerçek ticari değere sahip olmasını amaçlamadığı görülüyor. Bununla birlikte Reddit bunu, bu coin’lere fayda sağlayarak ve bu token’lar için talep yaratarak yaptı. Şimdi her MOON token’ı, merkeziyetsiz borsalarda yaklaşık 9 sentten işlem görüyor.

Mevcut fiyatların sürdürülebilir olup olmadığı net değil. Kullanıcılar MOON coin’lerini satmayı seçerse veya Reddit coin için kullanımları ortadan kaldırırsa MOON’un değeri hızla düşebilir. Dahası, gerçek parasal değere sahip token dağıtmanın getirdiği yasal risk, sosyal medya sitesinin durumu daha net hale gelene kadar kripto para birimi dağıtım programını yavaşlatmasına neden olabilir.

Kaynak: Kripto Para Haberleri