Diyetisyenler, sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak ve sürdürmek konusunda uzmanlaşmış sağlık profesyonelleridir. İdeal vücut ağırlığını korumak veya kilo vermek, bazı sağlık koşullarını yönetmek veya bir sporcunun performansını artırmak gibi farklı hedefleri olan kişilere beslenme danışmanlığı yaparlar.

 

Diyetisyenler, bir kişinin yaşına, cinsiyetine, boyuna, kilosuna, sağlık durumuna ve yaşam tarzına göre özelleştirilmiş bir beslenme planı hazırlarlar. Bu plan, kişinin besin ihtiyaçlarını karşılamak ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için gerekli olan besinleri içerir.

 

Diyetisyenler ayrıca, beslenme alışkanlıklarını değiştirmeye yardımcı olmak, yeme bozuklukları ve diğer beslenme sorunlarıyla başa çıkmak, vitamin veya mineral eksikliklerini önlemek ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek veya kilo almak için uygun beslenme stratejileri hakkında tavsiyeler vermek gibi konularda da uzmandırlar.

 

Diyetisyenlere gitmek, sağlıklı beslenme konusunda doğru bilgi edinmenize ve kişisel hedeflerinize uygun bir beslenme planı oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, diyetisyenler, herhangi bir sağlık sorununuz varsa ve beslenmenin bu sorunlarla nasıl ilişkili olduğunu anlamak isterseniz, size uygun beslenme planınızı özelleştirirler.

 

Türkiye'de bir kaç bölgedeki en iyi diyetisyenler listesi https://ankaradiyetisyeni.com/