Kadircan Kızılarslan | Webmaster Blog
İlk önce webmaster nedir ve webmaster olmak nedir bunları bi inceleyelim.
İnternette gezerken hepimizin duyduğu bir terimdir webmaster, peki gerçekten kime webmaster denilir? Webmaster, web sitesi geliştiren kişi anlamında kullanılan bir terimdir. İngilizcedeki master kelimesi bu terimde uzman anlamında kullanılmaktadır. Webmaster’lar, yazılım, grafik, animasyon, uzaktan sunucu kurulumu işlemler vb görevlerde uzman olan kişilerin oluşturduğu ekipte koordinasyon sağlama görevi alabilirler. Webmasterların çalışma biçimleri farklı koşullara göre değişmektedir. Bir firmada tam zamanlı bir çalışan olarak, bir projede proje bazlı bir görev alarak veya dışarıdan freelance iş alarak çalışabilirler. Maddi kazanç için değil, gönüllü olarak bu işi yapanlar kendilerine Webservant derler. Webmasterlar, bir şirkete bağlı olarak ya da bağımsız çalışabilirler.
Benim internet sitem daha doğrusu blogumda bir webmaster blogu ve aynı zamanda bir kişisel blogtur…Kişiselden kastım hayatımda yaşadığım bildiğim öğrendiğim yaptığım işlerin blogumda yazmam…
Ama blogumu genel olarak webmaster blogu üzerine kullanmayı düşünüyorum çünkü ne kadar çok konuşmayı sevsemde kendi hakkımda konuşmam pek sevdiğim bir durum değil…
Kadircan Kızılarslan | Webmaster Blogu