Alkali Diyeti Nedir?

Alkali diyeti nedir? Sorusuna cevap verebilmek için besinlerin ph derecesi hakkında biraz bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Besinler, alkali besinler ya da asidik besinler olarak iki guruba ayrılıyor. Bir besinin asidik mi alkali mi olduğu ph derecesine bakılarak anlaşılabiliyor. Derecelendirmelere göre, ph derecesi 0-6 arsasında olan besinler asidik 8-14 arası olanlar ise alkali besinler olarak sınıflandırılıyor. Alkali diyeti uygulamak isteyen besinlerin üzerinde yazan ph derecesine bakarak ayarlama yapabilirler. Tüketilen besinlerin büyük bölümünü alkali besinler oluşturuyorsa sağlık sorunları yaşama riski asgari düzeye inmiş oluyor. Asidik besinler sağlıklı bir yaşam sürmenin önündeki önemli etkenlerdendir.



Alkali Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır?

Alkali diyeti nedir? Sorusuna kısaca verilen cevaptan sonra nasıl uygulanacağı konusuna bakılabilir. Vücutta bulunan fazla yağlardan kurtulmak için tercih edilebilecek bu yöntem, alkali besinler hazırlanarak ya da hazırlanmış alkali besinler tüketilerek uygulanıyor. Tüketilen besinlerin çoğunluğunun alkali besinler olası her zaman için daha sağlıklı olacaktır. Zayıflamak için tercih edilebilecek olan ve alkali besinlerin tüketilmesi esasına dayanan alkali diyeti 3- 4 hafta sürüyor. Diyet uygulayanlar, bir yandan fazla kilolardan kurtuluyor diğer yandan da vücudun sağlık açısından düzene girmesini sağlamış oluyor. İnsan vücudunun az da olsa asidik besinlere ihtiyacı olduğu gerçeğini de akıldan çıkarmamak gerekiyor. Uygulanacak diyette yüzde 20 civarında asidik besinlerin olması sağlık açısından yeterli olacaktır.

Besinler Ve Alkali Diyeti Nedir?

Alkali diyeti nedir? Ve uygularken dikkat edilmesi gereken önemli bir konu da gün içerisinde uygulanacak olan diyet listesinin saat 19.00 da tamamlanmasıdır. Bu saatten sonra bir şey tüketmemeye özen gösterilmelidir. Yiyecekler yavaş yavaş tüketilmeli ve uzun süre çiğnenmelidir. Özellikle hazırlanan alkali suyun tüketilmesine özen gösterilmelidir. Alkali besinler listesinde bulunan sebzelerin çiğ ya da haşlayarak tüketilmesi gerekiyor. Kahvaltıda sarı veya yeşil renkli sebzelere ağırlık verilmeli bezelye, fındık, taze fasulye gibi besinlerin tüketilmesine özen gösterilmelidir.