Merhaba,
2008 yılından bu yana blog yazıyorum. Ancak geçtiğimiz senelerde yaşadığım bir veritabanı kaybı ve sonrasında iş yaşamına fazla odaklanmam nedeniyle bir türlü blog yazmaya başlayamamıştım. Fakat 3 ay kadar önce tekrar blog yazmaya başladım ve şu anda adım adım geliştirmeler yapıyorum.
Amacım eski SEO günüme tekrar kavuşmak, bu sırada iyi iş birlikleri geliştirmek, karşılıklı fayda sağlayarak güçlenmek. Bu sebeple kısa bir süre önce Facebook grupları içerisinde bir çalışma başlattım. Bu çalışmayı buradan da paylaşarak büyütme hedefindeyim. Blog sayfama gelip en az 1 yazıya yorum yazanları RSS listeme ekliyorum. O kişilerin her bir yazısını detaylı bir biçimde okuyup yorum yazıyorum. Öyle bot işler v.s değil. Gerçekten yazıyı okuyup, yorum yazıyorum. Böylelikle hem birçok farklı yazardan bir şeyler öğreniyorum hem de blog sayfalarına katkı sağlıyorum.
Ayrıca yorum yazan ve RSS listeme aldığım blog sayfalarından oluşan bir sayfa hazırlayacağım. RSS akışını buraya entegre ederek benim ziyaretçilerimin de bu yazıları görmelerini sağlayacağım.
Tamamen karşılıklı ve hiçbir menfaat beklemeden yapacağımız bir gelişim süreci olacak. Özellikle yeni blog yazarları bu konuya ilgi duyacaktır diye düşünüyorum.
Ek olarak; bana sayfasından backlink veren ve bunu bana bildiren herkese mutlaka sayfamdan backlink veririm. Dediğim gibi her şeyi karşılıklı yaparak birbirimizi yukarıya taşımak amacım.
Bu konuda güzel bir ortaklık yapmak isteyenleri beklerim.