Bir kişisel blogunuz var.Fakat devamlı okuyucu kitlesi olmamasından yakınıyorsunuz.Bu sorun her kişisel blog açanların başına gelmiştir.Bunun için üç adımda inceleme yapacağız.Birinci adım içeriktir.İçerik konusu devamlı okuyucu için önemlidir.İçerik bakımından ne kadar güçlü olursanız o kadar fazla devamlı okuyucu kitlesine sahip olursunuz.

Bunun için içeriğiniz okuyucuyu sıkmayacak ve bilgilendirici düşündürücü içerikler olması gerekir.içeriklerinizde kesinlikle argo ve zarar verici kelimelere geçirmeyiniz.İçeriklerinizde hitap şekliniz samimi bir dilde olsun.İçeriklerinizi yazarken kesinlikle güncel konular elde etmelisiniz.İçeriklerinizde tarafçı yani taraf tutan takım olmayınız.

Siyaset,din gibi konulara yer vermeyiniz.Irkçı düşünce gibi konulara yer vermeyiniz.Çünkü ziyaretçilerinizle düşünce farkınız olabilir ve bu yüzden ziyaretçi kaybedebilirsiniz.İkinci adım ise güncelliktir.Güncellikten kastımız blogunuza ayda bir yılda bir içerik girmeyiniz.Mümkünse günde bir kere güncelleme yapınız.Bu okuyucularınızın sıkça girmesine neden olacaktır.

Bu yüzden blogunuzda en az günde 1 adet içerik giriniz.Üçüncü adım ise ziyaretçiyi sıkmayınız.Ziyaretçi fazla reklamdan yada çok karmaşık olan temalardan sıkılmaktadır.Sade bir tema ve az reklam barındıran bloglarda güzel vakit geçirebilirler.

Kaynak: http://www.tolgak.org/2014/02/bloglarnzn-devaml-okuyucu-kitlesi.html