Dijital Pazarlama Danışmanı

İnsanların satın alma davranışları gün geçtikçe değişmeye devam ediyor ve sadece offline pazarlama yöntemleri ile devam etmek artık işletme sahipleri için hiç verimli değil. Dijital pazarlamanın önemi her gün biraz daha artarken ve online rekabet ivmeli bir şekilde yükselirken karşımıza yeni mecralar ve yeni meslek grupları çıkıyor. Dijital pazarlama hizmetleri arasında en havada kalanı sanırım dijital pazarlama danışmanıdır. Gelin bu meslek grubunu birlikte inceleyelim.



Dijital Pazarlama Danışmanı Nedir?

Dijital pazarlama danışmanı, dijital pazarlama kanallarını kullanarak mevcut müşterileriniz ile etkileşime geçmeniniz ve sunduğunuz ürün veya hizmetleri talep edebilecek yeni potansiyel müşterilere ulaşmanızı sağlayan kişidir.


SEO (arama motoru optimizasyonu), ücretli reklamlar, sosyal medya pazarlaması, içerik pazarlaması ve e-mail pazarlaması gibi çeşitli kanallara hakim olması gerekir. Mevcut bütçeniz ve hedeflerinize sadık kalacak şekilde maximum verimi elde etmeye çalışırlar.


Dijital pazarlama kanalları arasında bağlantı kurabilmeleri, ve bu harmoni ile yeni müşteri edinirken yaşam döngüsünü artırması gereklidir. Veri analiz yeteneğinin çok güçlü olması ve bu veriyi yorumlayarak pazarlama stratejilerini optimize edilmeleri gereklidir. Beklenti yönetiminin iyi yapılması, realistik hedefler belirlenilmesi ve bu hedefler doğrultusunda tüm pazarlama kanallarının efektif kullanılması oldukça kritiktir.


Dijital Pazarlama Danışmanı Ne İşe Yarar?

Dijital pazarlama danışmanları işletmenize ait KPI’lara dijital pazarlama kanalları, strateji ve planlamaları ile ulaşılmasını sağlar. Doğru dijital pazarlama stratejileri ile doğru kanallarda doğru kullanıcılar hedeflenerek yatırım geri getiri oranınızın (ROI) artmasını sağlar.


Kaynak: https://www.efealtinelli.com/dijital-pazarlama-danismani/