MErhaba Arkadaşlar Açmış oldugum sitede Araç Kredisi ve Emekli Kredisi Gibi birçok Bilgilere Ulaşabilir Banka KRedi Not Sorgulamaları Yapabilirsiniz.

TÜKETİCİ KREDİSİNDE İCRAYA DÜŞEN MİKTAR 7,8 MİLYAR TL
Ekonomik kriz, kişilerin alım ve ödeme gücünü zayıflattı. İhtiyaç nedeniyle kullanılan kredilerin takibe düşen miktarı, geçen haziran sonunda bir önceki üç aya göre yüzde 15 artarak 7,8 milyar lirayı buldu. Paraya ihtiyaç duyan kişilerin, çözümü banka kredisi kullanmakta bulduğunu bildiren uzmanlar, fakat yüksek maliyet nedeniyle borçların ödenemediğini bildiriyor.
Bankaların ‘diğer krediler' olarak işleme koyduğu ihtiyaçtan kullanılan kredilerinde takibe düşen tutar 3 ayda yüzde 15 çoğaldı. Mart 2015'te 6,8 milyar lira olan ödenmemiş borç, Haziran 2015'te 7,8 milyar lirayı buldu. Bu sayı 2014 sonunda 6,2 milyar lira düzeyindeydi. İhtiyaç nedeniyle kullanılan kredilerin geçen yıl sonunda 141 milyar lira olan toplam meblağsı ise Haziran 2016 sonunda 146 milyar lirayı geçmiş durumdadır.
Uzmanlara göre son 3 ayda ödenmemiş (takibe düşmüş) kredilerde yaşanan yüzde 15'lik artışın sebebi nakde ihtiyaç duyan tüketicilerin kredi maliyet oranları çoğalsa dahi hâlâ çözümü ihtiyaç kredisi kullanmakta bulması ve yüksek maliyet oranları nedeniyle kullandıkları tutarı ödemekte güçlük çekmeleri. Uzmanlar, kişilerin bu eğilimde bulunmalarını ekonomik güçlük ile açıklıyor. Artık gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik bolluğun bitişinin tüketiciye ve girişimciye olumsuz yansıdığını ve icralık durumların çoğaldığını dile getiren uzmanlar, buna bankaların bir nevi emlakçı gibi çalışmaya başlamasıyla açıklıyor. Nitekim 22 bankanın verilerine göre 10 bin taşınmaz borçlunun bankaya borcunu ödeyememesinden dolayı satışa çıkmış durumda.
İcralık Kredi 6 Ayda Yüzde 25 Arttı
Ödenmemiş (takibe düşmüş) toplam kredilerin miktarı ise Aralık 2014'e göre yüzde 25 oranında çoğaldı. Aralık 2014'te takipteki taşıt kredisi miktarı 227,6 milyon lira, takipteki konut kredisi miktarı 614,5 milyon lira, takipteki diğer ihtiyaç kredileri miktarı ise 6,2 milyar liraydı. Ödenmemiş toplam kredi tutarı ise 6,2 milyar lira düzeyindeydi. Ancak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıkladığı verilere göre takipteki toplam tutar Mart 2015'te 7,7 milyar liraya ulaştı. Haziran 2015'te 8,6 milyar lirayı geçti. Uzmanlar takibe düşen kredilerin toplamında son 3 aydaki yükselişin dahi ülkenin ekonomik gidişatı hakkında ipuçları verdiğini hatırlattı.
http://www.yenikredinotlari.com