wmaraci reklam

20 En İyi Ücretsiz Stok Fotoğraf Sitesi

23 Mesajlar 5.759 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

Being Being İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı/Editörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 935
  • Beğeniler 1087 / 1028
  • Ticaret 91, (%100)
“Bir fotoğraf, bin sözcükten değerlidir” deyişini duymuşsunuzdur. O zaman değerli içerikler, posta bültenleri, sunumlar ve reklam görselleri hazırlarken bin sözcüklük fotoğraflara ihtiyacınız olduğunu biliyor olmalısınız. Bin sözcüklük fotoğraflara ulaşmanın birkaç yolu var. Parasını bastırıp ücretli stok fotoğraf sitelerinden satın alabilir, kameranızı boynunuza takıp sokağa fırlayabilir ya da ücretsiz stok fotoğraf sitelerini değerlendirebilirsiniz.

WM Aracı Blog olmak başta olmak üzere birçok yerde ücretli ve ücretsiz stok görselleri kullanıyor, birkaç bin kelimelik çağrışımlarda bulunan fotoğrafları seçmeye özen gösteriyoruz. Sizin de kendi projelerinizde özgün ve cam gibi fotoğraflara ihtiyaç duyuyorsanız, bastıracak paranız veya boynunuza asıp sokağa fırlayacağınız profesyonel kameranız yoksa işte; en iyi ücretsiz 20 stok görsel sitesi.


Pixabay, hayal edebileceğiniz herhangi bir anahtar kelime ile ilgili telif hakkı içermeyen görseller bulabileceğiniz stok fotoğraf deposudur. Pixabay’in geniş koleksiyonu ayrıca vektör grafikleri, sanat illüstrasyonları ve hatta ücretsiz videolara sahiptir. Medya türü, yönelim, kategori, boyut ve renk için filtreler ayarlayarak ihtiyacanız olan fotoğrafı Pixabay’de elinizle upload etmiş gibi bulabilirsiniz.




Flickr'deki tüm içerikler kafanıza estiği yerde kullanmak için uygun olmayabilir, ancak ücretsiz görüntüler için kapsamlı bir koleksiyonu var. Arama yapmadan önce CC0 lisansı altında “Labeled For Reuse” filtresini açarak ücretsiz ve telif sorunu olmayan görselleri bulabilirsiniz. Flickr’daki binlerce eşsiz stok görseli ücretsiz indirebilir, uygun nitelikler sağlayanları ticari veya ticari olmayan projelerinizde kullanabilirsiniz.




Pexels, Creative Commons lisansının kapsadığı yüksek kaliteli stok fotoğraflar sunuyor. Ücretsiz görüntü indirme koleksiyonu şu anda 40.000'den fazla ücretsiz stok fotoğraf içeriyor ve her ay en az 3.000 yeni fotoğraf ekleniyor. Pexel'de bulunan tüm görüntüler kullanıcılar tarafından seçilmiş veya Gratisography, Unsplash ve Little Visuals gibi ücretsiz görüntü sitelerinin küratörlerinin seçimiyle arşivlenen görüntülerden oluşuyor.




Unsplash, yüksek çözünürlüklü stok görüntüleri ücretsiz olarak indirebileceğiniz en iyi kaynaklardan biri. Platform, dünyanın dört bir yanındaki profesyonel fotoğrafçılar tarafından paylaşılan fotoğraf koleksiyonları arşiviyle yürütülüyor. Fotoğrafların bir kısmı ticari, bir kısmıysa kişisel kullanım için yayınlanıyor. Eğer Unsplahs’e kayıt olursanız, normalde ücretli olan görsellere ücretsiz sahip olma şansını yakalayabilirsiniz. Unsplash üyelerine; 10 günde bir tamamen ücretsiz “ne istersen yap” stok görüntüsü ve her 10 günde bir ücret ödemeden indirebileceği stok fotoğrafa sahip olabilirsiniz.




Sosyal medyada kullanmak için kaliteli ve ücretsiz stok görsellere ihtiyacınız varsa, StockSnap tam sizin yeriniz. Creative Commons altında yüksek çözünürlüklü fotoğraflar sunan StockSnap’i kullanmak tamamen ücretsizdir. Eğer arşiv veya koleksiyon yapmak isterseniz; fotoğrafları tarihe, görüntüleme sayısına, indirme oranına göre filtreleyebilir veya trend bölümüne göz atarak popüler fotoğrafları avlayabilirsiniz.




Burst, Shopify tarafından hazırlanan fotoğrafçıları ortak bir platformda buluşturan ücretsiz stok fotoğraf sitesidir. Burst görüntü kütüphanesi; web sitelerinde, masaüstü arka planlarında veya sosyal medyada kullanılmak üzere tasarımcılara, geliştiricilere, blog yazarlarına ve girişimcilere telifsiz görüntüler sunar.




Visual Hunt, arşivini en iyi fotoğraf sitelerinden besleyen ve hepsini tek bir noktaya toplayan stok fotoğraf sitesidir. Platformdaki fotoğrafların çoğu Creative Commons lisansıyla sunuluyor. Flickr gibi istisnai web sitelerinden çekilen bazı içeriklerdeyse Public Domain lisansı kullanılıyor. Arama sistemi; site, lisans, kategori ve renk paleti için filtreler sunarak en iyi içeriğe kolayca ulaşma imkanı tanıyor.




ISO Republic, web tasarım ve blog yazılarınız için kullanabileceğiniz ücretsiz HD görüntüler sunuyor. ISO Republic misyonunu: “Tasarımcılar, geliştiriciler, blog yazarları, pazarlamacılar ve sosyal medya ekipleri tarafından kullanılmak üzere yüksek kaliteli ücretsiz görüntüler sunmak,” olarak açıklıyor. Site her hafta ücretsiz ve telif kısıtlamasız görseller yayınlıyor. Ücretsiz bir özel stok fotoğraf arşivi oluşturmak istiyorsanız, e-posta listesine üye olarak, ISO Republic fotoğraflarınızı gelen kutunuza postalamasını sağlayabilirsiniz.




PicJumbo ücretsiz sosyal medya fotoğrafları için tercih edebileceğiniz popüler bir başka stok görsel deposu. PicJumbo, kullanıcıların stok görseller keşfetmesi için kreatif bir yol izliyor. Beğendiğiniz bir görsel üzerinden yola çıkan PicJumbo, size beğendiğiniz görsellere benzeyen yüzlerce stok görsel sunuyor. Ayrıca dikkat çeken başka bir özellik de resimlerin bir açılış sayfası arka planında veya blog yazısı başlığında nasıl görüneceğini test etmenizi sağlayan Test Sürüşü seçeneğidir. PicJumbo içeriklerini indirmek için üye olmanıza dahi gerek yok.




Kaboompics’den telif hakkı ücretsiz olan görüntüleri indirebilir, bunları blog yazıları ve ticari kullanım dahil olmak üzere web siteleriniz için kullanabilirsiniz. Siteye kaydolursanız, posta bülteni yardımıyla en yeni resimlerin ücretsiz bir kopyasına sahip olabilirsiniz. Kaboompics’in sunduğu görüntüler çoğunlukla estetik açıdan başarılı fotoğraflardan oluşuyor.





Life of Pix; yaşam, doğa, mimari, dokular, vb. türler arasında değişen kamusal alan fotoğrafları sunar. Cömert bir sanatçıların topluluğundan gücünü alan portal, herkesin kullanması ve ücretsiz faydalanması adına arşivine sürekli yeni eklemeler yapıyor. Life of Pix’de kişisel ve ticari kullanım için etkileyici ücretsiz stok video görüntülerine ulaşabileceğinizi de belirtelim.




Adından da anlaşılacağı gibi Freestock; web sitesi, bloglar ve web siteleri için ücretsiz stok fotoğrafları sunuyor. Freestock’da kategoriler yukarıda belirtilen web siteleri kadar çeşitlendirilmemiş ancak Freestock kalitesiyle bu açığı telafi etmeyi başarıyor. Ana sayfanın altına ilerlerken, yaygın olarak yapılan aramalar için etiketler göreceksiniz. Bu etiketleri takip ederek site içinde yolunuzu bulabilir ve popüler fotoğrafları avlayabilirsiniz.




Moment (MMT), projelerde, temalarda, uygulamalarda ve web sitelerinde kullanabileceğiniz telifsiz fotoğraflar sunar. İçerik, doğa, şehir sahneleri, çalışma alanları ve makro fotoğrafçılık gibi çeşitli kategorilerde yayın yapmaktadır. Kategori, renk ve etiket gibi filtreleri ayarlayarak aradığınız fotoğrafları kolayca keşfedilebilirsiniz.




Gratisography ticari veya kişisel kullanım için ücretsiz, yüksek çözünürlüklü görüntülerin derlemesini sunan, listemizdeki Unsplash’e mükemmel bir alternatiftir. Bu web sitesinde barındırılan içerik miktar açısından eşdeğer olmayabilir, ancak kalite açısından Unsplash veya Pexels’in gerisinde kalmayacağına emin olabilirsiniz. Üstelik, koleksiyona her hafta yüzlerce yeni fotoğraflar ekleniyor.




ShotStash küçük ve bağımsız olarak yönetilen ücretsiz bir stok fotoğraf sitesidir. Yeni ve herkesin kullanmadığı bir şeyler arıyorsanız, oldukça faydalı ve değerli bir görüntü koleksiyonuna sahiptir. ShotStash’deki tüm fotoğraflar yüksek çözünürlükte çekilmiş olup, kişisel ve ticari kullanım fotoğrafları arasında bir ayrım yoktur. Böylece, görüntüleri lisanslama ve ilişkilendirme konusunda endişelenmeden hemen hepsini istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.




FreeRange; insanlar, hayvanlar, teknoloji, mimari ve sokak fotoğrafçılığı, güzel manzaralar, bitki ve çiçek fotoğrafları, elektronik aygıtlar vb. gibi temalara dayalı binlerce resim ve illüstrasyona sahiptir. Kategoriler listesi oldukça uzun FreeRange’deki tüm fotoğraf ve resimleri ücretsiz indirebilirsiniz. Her kategori, aramanızı geliştirmek için en yeni ve en popüler gibi filtreleme kolaylıklarına sahiptir.




Plixs, fantastik çalışmalarını kitlelerle paylaşmak isteyen yaratıcı profesyoneller tarafından desteklenen, bir çevrimiçi fotoğraf topluluğudur. Yüklenen tüm çalışması, Creative Commons lisansı kapsamında olduğundan, fotoğrafları dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.




SplitShire'ın kurucusu; yaratıcı tasarımcıların, blog yazarlarının, webmaster’ların, sosyal pazarlama uzmanlarının ve şirketlerin yaratıcı çalışmalarını keşfetmelerini sağlayarak fotoğraflara hayat vermeyi amaçlıyor. Bu harika fotoğrafları ölümsüzleştirmek adına web sitesindeki tüm içerikler ücretsiz olarak dağılıyor. SplitShire pek uğrak bi’ stok sitesi olmadığından, eşsiz çalışmalar yakalamanız daha kolay olacaktır.




Negative Space HD kalitesinde, tipik ve odak dışı görüntüler sunuyor. Creative Commons kapsamında lisanslanan ücretsiz fantastik stok fotoğraf koleksiyonları ise gerçekten takdire şayan.




Skitterphoto'deki tüm içerikler kamuya açık alanlara ait, bu nedenle görüntüleri herhangi bir amaç için (ticari veya kişisel projeler) kullanmakta tamamen özgürsünüz. Hatta ticari olarak kullanmadan önce dilediğiniz gibi düzenleyebilir ve değiştirebilirsiniz. Skitterphoto’da barındırılan stok görsellerde inanılmaz bir netlik var. Mükemmel fotoğrafı avlamak için kategorilere göz atabilir veya anahtar kelimeler üzerinden görsel araması yapabilirsiniz.




# BONUS 1: Resimindir.in



Gavur işini bırakıp, yerli alternatifler arıyorsanız; bir WM Aracı üyesinin projesi olan resimdir.in'i de deneyebilirsiniz. Her gün yeni stok görsellerin eklendiği Resimindir.in'de yaklaşık 35 bin görsel yer alıyor ve toplamda 2.5 milyon indirmeyi geride bırakmış. Yerli projelere destek vermek ve ihtiyaçlarınızı karşılamak adına Resimindir.in'in oldukça başarılı olduğu aşikar.


Ayrıca sizin de kullandığınız ve listede yer alması gerektiğini düşündüğünüz siteler varsa listeyi genişletmemize yardımcı olabilirsiniz.
SezerOkcu yefecrin ontedi

kişi bu mesajı beğendi.

Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
wmaraci
reklam

IbrahimCY IbrahimCY Ibo Originals Kullanıcı
  • Üyelik 22.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad I** C**
  • Mesajlar 446
  • Beğeniler 64 / 76
  • Ticaret 6, (%83)
Hayat Pexels'ten ibaret değilmiş :D
Being

kişi bu mesajı beğendi.

Founder & CEO of Pikide Limited.

Saffet Saffet Web Hizmetleri Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 966
  • Beğeniler 198 / 326
  • Ticaret 0, (%0)
Teşekkürler güzel kaynak olmuş.
Being

kişi bu mesajı beğendi.

ferhatcevik ferhatcevik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 381
  • Beğeniler 79 / 100
  • Ticaret 13, (%100)
Teşekkür ederim güzel kaynaklar. İşime yarayacaklar.
Being

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)
ben freestock kullanıyordum artık diğerlerine de göz atarım. :)
Being

kişi bu mesajı beğendi.

Komut Komut www.d-help.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek E-Ticaret Yöneticisi
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 17 / 169
  • Ticaret 29, (%100)
benim siteyide eklesemiydin acaba <:o) (ip)
 

 

Being Being İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı/Editörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 935
  • Beğeniler 1087 / 1028
  • Ticaret 91, (%100)
Komut o zamanlar henüz senin projenden haberdar değildim abi :) Bonus olarak ekledim hemen.
nokta Komut

kişi bu mesajı beğendi.

Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.

erdogandurmus erdogandurmus Yavaş Yavaş.. Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 215
  • Beğeniler 25 / 52
  • Ticaret 3, (%100)
Ben pixabay ve pexels kullanıyordum.Fakat resimindir.in adlı siteyi duymamıştım.Madem ki Türk yapımı stok fotoğraf lazım olduğunda artık bakacağım ilk site olacaktır.
Being Komut

kişi bu mesajı beğendi.

Komut Komut www.d-help.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek E-Ticaret Yöneticisi
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 17 / 169
  • Ticaret 29, (%100)

Being adlı üyeden alıntı

Komut o zamanlar henüz senin projenden haberdar değildim abi :) Bonus olarak ekledim hemen.


Teşekkür ederim :)
Being

kişi bu mesajı beğendi.

oskan oskan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 598
  • Beğeniler 242 / 127
  • Ticaret 17, (%100)
çok faydalı bir konu teşekkürler.
Being

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al