lostyazilim

Başarılı Bir Blog İçin 10 Muhteşem İpucu

15 Mesajlar 2.465 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

anonymated anonymated Webnoloji.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Teknoloji ve Psikoloji
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)
Son zamanlarda, blog açıp içerik ve fikir paylaşımı yapmak daha popüler hale geldi. Bunun nedeni, sizinle aynı ilgi alanındaki insanlarla bilgilerinizi paylaşmanızın en zahmetsiz yolu olması. Blogunuzda paylaştığınız içerikleri az da olsa çok da olsa mutlaka diğer insanlar okur. Daha fazla kişinin okuması için artık iş, blogunuzun kalitesine bakar. Peki kaliteli bir blogunuz olması için neler yapmanız gerekli? Dikkat etmeniz gereken 10 noktaya değinmek istiyorum.

#1 İçerik
Blogunuzda paylaşımını yaptığınız konuları iyi bilmelisiniz. İster müzikler ile ilgili olsun, ister yemek tarifleri ile ilgili olsun, ister teknoloji siteniz olsun; paylaştığınız bir içerik hakkında mutlaka yeterli bilgi birikimine sahip olun. Daha kaliteli içerik, daha büyük bir kitleye hitap etmek demek. Başarılı bir blog için daha fazla şans demek.

#2 Platform
Hangi platformu seçtiğiniz kesinlikle çok önemlidir. Tumblr daha çok gençlere hitap eder ve resim paylaşımı odaklıdır, Blogger‘ın kullanımı biraz zordur. Bana göre tüm zamanların en iyi blog sistemi tabi ki WordPress. WordPress dünyada en çok tercih edilen blog sistemi. Çünkü sınırsız tema, sınırsız eklenti, mükemmel özellikler ve kullanım kolaylığına sahip.

#3 Font
Çok da dikkat edilmeyen ancak bir blog için çok önemli noktalardan biri de font seçimidir. Paylaştığınız içeriğe uygun bir font kullanmalısınız. Benden size bir tavsiye; Sakın Comic Sans fontunu kullanmayın. Genelde en çok nefret edilen fontlardan biri :)

#4 Renk
Blogunuzu renk cümbüşü haline getirmeyin, çünkü bu göz yoran bir seçim olacaktır. Ama renk konusunu kesinlikle es geçmeyin. Aşırı renklere ve tamamen zıt 2 renge yönelmeyin. Orta yolu bulmaya çalışın. Eğer hangi renkleri kullanacağınız konusunda henüz karar veremediyseniz, sık kullandığınız veya popüler olan sitelere bir girin ve bakın: Hangi renkler birbirine iyi gidiyor?

#5 Görünüm

Blogunuzun görünümünün darmadağın olmasına izin vermeyin. Her yazı ve resim arasında boşluklar olsun. Bir sayfada daha çok içerik olsun diye her şeyi dipdibe koymayın. Bu ziyaretçiyi rahatsız eder. Eğer yazı ağırlıklı içeriğiniz varsa, mutlaka her yazınıza öne çıkarılan görsel ekleyin. Yazıların tamamını değil, örneğin ilk 30 kelimesini anasayfada gösterin.

#6 Resimler
Yazdığınız yazı her ne kadar kaliteli de olsa, ilgi çekici de olsa mutlaka her yazınıza resim ekleyin. Hatta yazı ile ilgili bir video eklemeniz de işe yarayacaktır. Düşük çözünürlüklü veya yazıyla pek de alakası olmayan resimler kullanmayın. Yazı içindeki her başlıktan önce resim koymayı deneyebilirsiniz.

#7 Etkileşim
Ziyaretçileriniz ile bağlantı içinde olun. Kesinlikle her yazınızda yorum yazma seçeneği olsun. Yazı hakkında bir fikir söylemek istediklerinde, yazıyı eleştirmek istediklerinde veya size bir şey sormak istediklerinde ziyaretçileriniz yorum yazmak isteyecektir. Ne olursa olsun yorumlara nazik ve bilgilendirici şekilde cevap yazmaya çalışın. Beğeni ifade edenlere teşekkür edin. Asla ve asla yorumları hafife almayın. Çünkü başarılı bir blog olduğunuzu, ziyaretçilerinizin beğenisine göre anlayabilirsiniz.
Onları arkadaş olarak görebilirsiniz. Fikirlerine değer verdiğinizi anladıklarında tekrar gelmek isteyebilirler.

#8 Entegrasyon
Yazılarınızı beğenerek okuyan bir kitle kazanmış olabilirsiniz -ki bu zor bir şeydir- ama daha büyük kitlelere ulaşabilmek için sosyal medyayı kullanmalısınız. Siteniz adına mutlaka popüler sosyal paylaşım sitelerinde hesap açın. Ardından blogunuzda her yazının altına sosyal paylaşım butonları ekleyin. Yeni bir içerik paylaştığınızda bunu mutlaka bu sitelerde de paylaşın. Uzun vadede etkisi göreceksinizdir.

#9 Samimiyet
Sanki bir resmi belge yazıyormuş gibi yazmanızı tavsiye etmiyorum. Yani ara sıra espri yapın, kendi başınıza gelen olaylardan örnek verin, bir olayı anlatıyorsanız araya kendi görüşlerinizi katın. Ünlü siteleri ve blogları biraz incelediğinizde bana hak vereceksiniz.

#10 Hız
Yavaş açılan sitelerden nefret ederiz. Bir site 4 saniyeden geç açılıyorsa ben beklemeden çıkarım oradan. Çoğumuz böyle yaparız. Ziyaretçi, beklemek zorunda değil; ama sitenin sahibi hızlı bir site yapmak zorunda. İki yazı okuyacağız diye canımız çıkıyor. Hiç gerek yok buna. Eğer başka hiçbir yerde bulunamayan kaliteli bir içerik varsa orası ayrı. Siz de blogunuza gereksiz kodlar yapıştırmayın, resimlerinizi optimize edin. Bunlar herkesin yapabileceği şeyler. Mesela bakın Webnoloji‘de tüm yazılarımız 1 saniyede açılıyor :D Yavaş internetlerde bile sitenin hızlı olduğu anlaşılıyor. Bu önemli. Ziyaretçinin sitenizde sıkılmadan dolaşabilmesi gerek.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın.

KAYNAK: http://webnoloji.net/genel/basarili-bir-blog-icin-10-ipucu/
steel Gulfuren

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Keyifli. Özellikle yeni başlıyorsa arkadaş; sabırla sadece bildiği konu hakkında yazsın, Wordpress kullansın ve tasarım/iç düzen ile ilgili profesyonel bir yardım alsın. 3 Adım yeterlidir aslında :)
anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

blogagaci blogagaci Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek esnaf
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 413
  • Beğeniler 158 / 123
  • Ticaret 2, (%100)
Blogger‘ın kullanımı biraz zordur. Bana göre tüm zamanların en iyi blog sistemi tabi ki WordPress.
ben bu cümleye katılmıyorum açıkçası. Çünkü bana da wordpress karışık geliyor.
anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)

blogagaci adlı üyeden alıntı

Blogger‘ın kullanımı biraz zordur. Bana göre tüm zamanların en iyi blog sistemi tabi ki WordPress.
ben bu cümleye katılmıyorum açıkçası. Çünkü bana da wordpress karışık geliyor.

Tabi ki herkese Wordpress daha kolay gelmeyebilir. Aslında kullanmaya başlasanız bırakamazsınız. Şu an Blogger kolay ve yeterli geliyor ama inanın bana, Wordpress ile yapabileceklerinizin sınırı yok, ve kullanımı cidden kolay.

wmaraci
wmaraci

Gulfuren Gulfuren WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 48 / K
  • Meslek Ev Hanımı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 9 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba.Kendi makalelerimi paylaşmak için blog açmaya çalışıyorum. Şu an baya zorlanıyorum. Bu konularda bilgili olduğunuz belli.Öncelikle sormak istediğim.Yabancı bir tema yüklediğim zaman, yabancı dil olan yerleri nasıl türkçe diline çevireceğim? Bir de alan adı almak istiyorum, bloğumun .com şeklinde görünmesini istiyorum, güvenilir bir adres tavsiye der misiniz? Bilmeyen için gerçekten zor bir süreçmiş.
anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)

Gülfuren adlı üyeden alıntı

Merhaba.Kendi makalelerimi paylaşmak için blog açmaya çalışıyorum. Şu an baya zorlanıyorum. Bu konularda bilgili olduğunuz belli.Öncelikle sormak istediğim.Yabancı bir tema yüklediğim zaman, yabancı dil olan yerleri nasıl türkçe diline çevireceğim? Bir de alan adı almak istiyorum, bloğumun .com şeklinde görünmesini istiyorum, güvenilir bir adres tavsiye der misiniz? Bilmeyen için gerçekten zor bir süreçmiş.

Merhaba,

Öncelikle birçok yer güvenilirdir web adresi alma konusunda. Aylık 10 lira bütçe ayırabilirseniz anindahosting.com öneririm. Daha sonra site açmanız ve diğer teknik konular hakkında ücretsiz destek verebilirim.
Gulfuren

kişi bu mesajı beğendi.

Gulfuren Gulfuren WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 48 / K
  • Meslek Ev Hanımı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 9 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Senelik olarak domain alma fiyatları daha uygun değil mi? Blogspot yerine .com olarak görülmesinin artısı olur mu? Verdiğiniz siteden istediğim isme 1 yıllığınea 28 tl ücret çıkıyor.

• Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)

Gülfuren adlı üyeden alıntı

Senelik olarak domain alma fiyatları daha uygun değil mi? Blogspot yerine .com olarak görülmesinin artısı olur mu?

.com olarak görülmesi tabi ki daha iyi. Hem daha kısa hem de akılda kalıcı. Senelik fiyatlandırmalara da bakabilirsiniz tabi.
Gulfuren

kişi bu mesajı beğendi.

muratsahin muratsahin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 4 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
faydalı bir makale.blogger zor diyen arkadaşlar bence yanılıyor.Wordpress kullanışlı ona sözüm yok ama blogger da zor değil ben ilk blogumu blogger ile yazmıştım ve öğrenmek için ideal diye düşünüyorum.Birde blogger google'ın kendi servisi olduğu için belki daha hızlı indexleme gibi durumlar da olabilir.
anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

Aykut Aykut Yaşa Mustafa Kemal Paşa Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 2184
  • Beğeniler 715 / 772
  • Ticaret 32, (%100)
cok güzel bi anlatim olmuş. eline sağlik hocam.
anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al