lostyazilim
tr.link

Başarılı Bir Blog İçin Öneriler

8 Mesajlar 1.615 Okunma
acebozum
tr.link

Furkan KAYA Furkan KAYA WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 219
  • Beğeniler 23 / 53
  • Ticaret 1, (%100)

Günümüzde bir blog sitesi oluşturmak çok kolaylaştı.Buna bağlı olarak ülkemizde ve dünyada bir çok kişi bloglarını oluşturdu.Ancak ilk defa bir blog açtıklarından dolayı hemen pes ettiler ve çoğu blogun sonu hüsranla bitti.Bu makalemde başarılı bir blog sahibi olmak için yeni blog yazarlarına bazı önerilerde bulunacağım.

Bloglar Neden Başarılı Olamıyor?

Başarıya İnanın!
Blogların başarısız olmasının esas sebebi inanç.Bir blogun başarılı olabilmesi için hedef belirlemesi ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürmesi çok önemlidir.Fakat başarılı bir blog için yalnızca hedef belirlemek yeterli değildir.Site sahibi belirlediği gerçekçi hedeflere tamamen inanmalıdır.Çünkü hiçbir webmaster başarılı olacağına inanmadığı hedeflere ulaşamaz.İnandığı kadar bu işe önem verir ve bu miktarda çalışır.Eğer başarılı bir blog sahibi olacağınıza inanırsanız bu sizleri motive eder.

Anthony Robbins'in dediği gibi "Başarıya inanırsanız; O sizi başarmak için güçlendirecektir. Başarısızlığa inanırsanız; o mesajlar sizi başarısızlığa yönlendirecektir. Bir şeyi yapabileceğinizi ya da yapamayacağınızı söylediğinizde, her iki durumda da haklı olduğunuzu unutmayın.".Başaracağınıza inanın.İleriyi görün ve bu doğrultuda çalışmalarınızı sürdürün.

İmkansız Planlar!
Blogunuzu açmadan önce yapamayacağınız planlar yapmayın.Çoğu yeni blog yazarının düştüğü bir hatada yapabileceklerinin fazlasını yapabileceğine inanmasıdır.Blogu açmadan önce "Günde 5 yazı eklerim." gibi vaatlerde bulunurlar.Ancak blogu açtıktan sonra bu işin çok zor olduğunu anlayıp sıkılmaya başlıyorlar.Böylece bir blogun daha sonu aynı şekilde sona eriyor.Bundan dolayı yapamayacağınız vaatleri aklınızdan silin.Yapabileceğiniz hedefler belirleyin ve bunu uygulayın.

Gereksiz İşlemlerle Vakit Kaybetmeyin!
Gereksiz işlemlere çok fazla zaman ayırmayın.Örnek verecek olursak blogunuzun temasıyla 2 gün boyunca uğraşmak yerine bu zamanda blogunuza içerik eklemeniz çok daha iyi olacaktır.Bu tip küçük detaylar üzerinde durursanız yazılarınızı aksatacaksınız böylece başarıya çok uzak kalacaksınız.

Özgün Olun Kopya İçerik Yapmayın!
Özgün içerikler üretin.Özellikle ilk defa bir blog açan kişiler sonuçlarını bilmeden bloglarına kopya içerik eklerler.Sonrasında "Neden siteme kimse girmiyor?" "3 Ay oldu siteme bir ben giriyorum" tarzında şikayetler üretip bloglarını kaparlar.Unutmayın Google her ne kadar bir programda olsa çeşitli algoritmaları sayesinde kopya içerikleri rahatlıkla ayırt ediyor.Bundan dolayı sitenizde hak ettiği seviyelerde kalıyor.Kopya içerik yerine sitenize özgün içerikler yazın.Eğer yazmaya vaktiniz yok ise webmaster forumlarında konu açarak sizin için makale yazacak yazarlar bulabilirsiniz.

Asla Pes Etmeyin!
Asla pes etmeyin!Blogunuzu açalı henüz 1 ay olmasına rağmen eğer sitenizin durumundan memnun değilseniz hemen pes etmeyin.Başarı için daha çok çabalayın.Unutmayın eğer tüm blogcular ilk ayda istedikleri yere gelemeyince pes etseydi şuan başarılı hiçbir blog bulunmazdı.Ampül bile 1000 denemeden sonra başarıyla sonuçlanmış.Neden blogunuza bir şans daha vermiyorsunuz?

Düzenli İçerik
Düzenli olarak içerik girin.Başarılı blogların en büyük ortak özelliği düzenli içerik girilmesidir.Sayı farklı olsada bloglar düzenli olarak içerik girerler.Örneğin sitenize günde 3 içerik girmeniz inanılmaz iyi olacaktır.Arama motorları sitenizi sürekli takip edecek,hemen indexleyecektir.Ancak bu demek değildir ki günde 2 yazı eklemeniz çok kötü bir durumdur.Unutmayın plan ve düzen başarılı bir blog için anahtar kelimelerdir.

Yazımı burada sonlandırıyorum.Umarım dikkate alır ve başarılı bloglara sahip olursunuz.

İyi Bloglamalar!

Kaynak:Başarılı Bir Blog İçin Öneriler

webimgo

Asocial Asocial _____ Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 1 / 5
  • Ticaret 1, (%100)
rehberlik sunuları gibi olmuş hocam :) teşekkür ellerinize sağlık

What if i am far from home

• Üyelik 21.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 219
  • Beğeniler 23 / 53
  • Ticaret 1, (%100)

Asocial adlı üyeden alıntı

rehberlik sunuları gibi olmuş hocam :) teşekkür ellerinize sağlık

Ben teşekkür ederim yorumunuz için :).

bugrahanisbakan bugrahanisbakan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Amasya
  • Ad Soyad B** İ**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 59 / 108
  • Ticaret 6, (%100)
Teşekkürler.Gayet başarılı bir yazı olmuş.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 219
  • Beğeniler 23 / 53
  • Ticaret 1, (%100)

bugrahanisbakan adlı üyeden alıntı

Teşekkürler.Gayet başarılı bir yazı olmuş.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Sihirliblog Sihirliblog WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Seo Danışmanı, Analiz Uzmanı,
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 17 / 23
  • Ticaret 22, (%100)
Güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık.

adwenture adwenture WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek blogçuluk
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
eline sağlık hocam bende diyordum tam benim sitem 1 ay oldu neden hit getirmiyor başkaları getirebiliyor ben getiremiyorum diye. Motivasyon niteliğinde oldu teşekkürler

• Üyelik 21.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 219
  • Beğeniler 23 / 53
  • Ticaret 1, (%100)

Sihirliblog adlı üyeden alıntı

Güzel bir yazı olmuş. Elinize sağlık.

Teşekkür ederim beğenmenize sevindim.

adwenture adlı üyeden alıntı

eline sağlık hocam bende diyordum tam benim sitem 1 ay oldu neden hit getirmiyor başkaları getirebiliyor ben getiremiyorum diye. Motivasyon niteliğinde oldu teşekkürler

Her şeyin başında sabır geliyor.Hemen acele etmeyin sonrasında zaten başarıyı yakalarsınız.Beğenmenize sevindim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al