lostyazilim

Benzersiz içerik nasıl üretilir?

3 Mesajlar 1.061 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

simaofcp simaofcp WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Medya Sektörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 292
  • Beğeniler 21 / 81
  • Ticaret 36, (%97)
Blogcuların korkulu rüyası haline gelen bir sor var ve sıklıkla sorulur:
"Bloga ne tür yazılar yazabilirim? Konu bulma konusunda sıkıntı yaşıyorum"
Gerçekten çok can sıkıcı değil mi? Geçenlerde bir yazı yazmıştım (dün daha dün, bakmayın dalgınlığıma) sağolsun bir arkadaş yazıyı beğenmiş yorum yapmış. Yorumunda "siteme yazı yazarken neyi yazacağımı şaşırıyorum" demişti. Ben ise yanıt olarak,"bir sonraki yazımın fikrini verdiğiniz için minnettarım" şeklinde yanıtlamıştım.

Gördünüz mü? Her şey doğal akışında ilerledi ve ben bloguma konu bulmak zorunda kalmadan ziyaretçim sayesinde yazıya başladım.

Mesele aslında bloga ne tür yazı yazmaktan ziyade, "Benzersiz içerik nasıl üretilir?" Diğer yazılarda olduğu gibi madde madde giderek tüm detaylara inmeyi planlıyorum ki akıllarda soru işaretlerine sebep olmak istemem.

Genellikle blogcular akıllarına gelen konuyu yazmaya başladıkları sırada, arama motorlarına dönerler ve daha önce yazılmış içerikleri kontrol ederler. İşte tam burası kırılma anı! Çoğunlukla yazıyı yazmaktan vazgeçerler. Çünkü kafalarda, "bu yazı çok kaliteli ve ben bu şekilde nasıl yazarım" kaygısı hemen beliriverir. Gereksiz bir kaygı, zira o yazıyı yazan blogcu da sizin geçtiğiniz yollardan geçti ve sonunda başarıyı sağladı. Yılmadı, yıkılmadı sadece beklentisiz, kaygısız içindekileri okuyucularına aktardı.

Benzersiz içerik üretme fikirleri

Gelelim benzersiz içerik konusuna, kafamda hazır yazmaya başlamışken oluşan taze fikirleri yüksek izniniz ile paylaşayım:

1.Hoşlanıyorsan, yaz!
Seviyorsan git konuş, hoşlanıyorsan blogla! Tamam kabul edelim slogan üretme konusunda pek iyi sayılmam. Şöyle ki; ilgi alanınız hangi alana ise, o alandan yazmaya gayret gösterin, yakasına yapışın!

Sevdiğiniz bir konu üzerine yazılar yazarsanız ve bu alanda profesyonelce boy gösteriyorsanız değmeyin benim keyfime...Zira profesyonellerin sektörel bloglarını okumak büyük keyif veriyor. Yaratıcı fikirler ve farklı bakış açılarından yazılmış makalelere tertemiz video çalışmaları da eklenince, bir hoş oluyor ki sormayın. Sanırım Google da biraz bu konuda bana benziyor.

2.Kişisel deneyim
Blogunuz kişisel olmasa bile hangi alanda yazıyorsanız yazın, tecrübelerinizi ve kişisel olarak yaşadığınız deneyimlerinizi okurlarınız ile doğruca paylaşmaktan çekinmeyin. Bunu yaparken manipülasyon yapmayın ve insanları doğruya yöneltin. Anlatımınız sıcak ve yardımsever bir dilde olursa, beraberinde haber sitelerinin yazdığı gibi soğukluktan ölen yazılar yerine 'benzersiz içerik' üretmiş olursunuz.

3.Kişiliğinizi enjekte edin
Blogumu okumaya başladıysanız resmi gazete üslubu ile yazı yazmaktan pek hoşlanmam. "Herkes aynı hayatta kendini bir şey sanma!" şarkı sözlerinden çok etkilenmiştim vakti zamanında.

Şimdi, benzersiz içerik anlamında sizlere çok önemli bir ipucu vereceğim: Blogunuzda her ne konudan bahsederseniz bahsedin, yazılarınıza karakter ve kişisel özelliklerinizi mutlaka yansıtın. Tuttuğunuz takıma 'sahaya ruhunu koy' demek gibi bir şey bu da. Emin olun kendi tarzınız ile yazdığınızda hedef kitlenizin tepkileri daha olumlu ve duyarlı olacaktır. Deneyerek önceki ve sonraki yazılarınız arasındaki ilgi ya da yorum farkına bakabilirsiniz.

Düşünsenize ben yemek yapıyorum ve asıl yemeğe lezzeti katan baharatı koymayı unutuyorum. (İşte bu yüzden bekarım diyordur belki de birçok bayan ziyaretçim)

4. Dergilerden fikir edinin
Alanınız ile ilgili birkaç önemli dergiye abone olmanızı şiddetle tavsiye ederim. Dergi içeriği her koşulda kraldır. Dergilerin işlediği güncel konulardan fikir edinerek, kişisel görüşleriniz ile harmanlayabilirsiniz. Bunun sonucunda benzersiz içerik adına önemli bir adım atmış olursunuz.

Dergileri sürekli olarak takip etmeniz durumunda, ilgi alanınız ile ilgili daha geniş çaplı bir bilgiye sahip olabilirsiniz..

5. Yenilikçi olun!
Blogunuzdaki içerikleri zaman zaman yenilerseniz ister istemez içeriğinizin benzersiz olmasına yardımcı olabilirsiniz. Örneğin; teknoloji blogu üzerine bir sayfanız var ise, sürekli ilgili alanın gelişmesi karşısında eski konularınızı güncelliyor oluşunuz arama motorların hoşuna gidecektir.

6. Derinlere inin çekinmeyin
Blog yazılarınızda konuya ait derinlemesine analizler yapmanızı öneriyorum. Tavşan deliğinden bile sizlere yeni bir konunun imkanı doğabilir. Anlatmak istediğinizi derinlemesine incelerseniz, okuyucuların aklında herhangi bir soru işareti kalmayacaktır. Böylece ziyaretçilerinizin aranılan konu üzerinde tam bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Ne kadar hizmet, o kadar ziyaretçi diyorum.

7. Sorunları çözün
Okuyucularınızdan gelen soruların cevapları en kısa sürede mutlaka verin. Okuyucuya nasıl cevap verebileceğinizi, bu makalenin başındaki örnekle inceleyebilirsiniz. Kendi karşılaştığınız sorunları da detayları ile yazarak çözüm yollarından bahsedebilirsiniz.

Ziyaretçilerinize değer verdiğiniz ölçüde blogunuz takipçi kazanacaktır.

SON olarak;
Blogunuza benzersiz içerik eklemek istiyorsanız, kendiniz üretin. Esinlenmeyin demiyorum ama kendi kişisel görüşünüzü mutlaka baharat örneğinde olduğu gibi yemeğe ekleyin ki lezzetlensin, elinizin değdiği anlaşılsın.

İçerik üretirken yaşadığınız deneyimlerinizi ve sorunlarınızı lütfen benimle yorum bölümünden paylaşmaktan çekinmeyin, iyi bloglamalar!

Kaynak: http://www.blogfikirleri.com/2014/04/benzersiz-icerik-nasil-uretilir.html
fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

fevzib fevzib WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 396 / 113
  • Ticaret 78, (%100)
Harika bir paylaşım elinize sağılık...

simaofcp simaofcp WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Medya Sektörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 292
  • Beğeniler 21 / 81
  • Ticaret 36, (%97)

fevzib adlı üyeden alıntı

Harika bir paylaşım elinize sağılık...

Çok sağolasın hocam :)
fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al