-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Webmaster , Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Peki ben ne yapayım .tk'yı daha rahat açarım ama siz .com demişsiniz son olarak bana sadece şunu aç diyi hangisini?
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Hosting Görevlisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bana göre .com almak her zaman avantaj sağlar.
Gördüğüm bir çok .tk site var ve içerikleri de gerçekten özgün ama pek fazla hitleri yok. Buna tam ters olarak .com sitelerin çoğu kopya içerik bile olsa .tk sitelerin aldığından fazla hit alıyor.
Hafay
www.hafay.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
.com
.net
Ciddiyeti simgeler bence.
.tk daha basit durur insan bilincinde
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
.Com varken .TK domain kesinlikle tavsiye etmem.
A Class, C Class IP diyoruz ya ben domainlerin jenerik uzantılarında da böyle bir durumun var olduğunu düşünüyorum, bu domainlerde aslında internet protokollerinin koyduğu şartlar var. .com uzantı en değerli uzantı whois sorgulamalarında falan 1. sınıf olarak belirtiliyor. Eğer local varsa local domain daha öncelikli tavsiye edilir. Ama tecrübeye dayanarak söylüyorum, com varsa tk almayın aynı uzantılı domainin com net org uzantıları bir zaman sonra tk uzantıyı sollayacaktır, içeriğinizin güncelliği diğer uzantılarla doğru orantılı olursa com ve net uzantılardan şaşmayın derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Memur oldu
-
-
Ad Soyad
M** Z**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Arkadaşım domain ya .com olacak ya da blogspot.com ben bunu öğrendim bu yaz :)...
Kişisel web sayfam: https://mesutzeytin.com.tr/
BiqBanq
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
google olarak fark etmez ama mantık olarak lazım cünkü genelde akılda .com olur yani blogspot.com olsa birinin aklında örnek siteadi.com olarak girmeye calışır siteadi.blogspot.com olarak girmez yani o acıdan lazım :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Bilişim / İnternet
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Yeni tk artık google tarafından önemsenmiyor. ingilizce.tk yı örnek verenler olacaktır ama o istisna. Tk uzantılı domaini çok kez test ettim hiç bir şekilde rekabetli bir alanda yarışıyorsanız com.net.org ye yaklaşamıyor bile.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Mobil ve Web Geliştirme
-
-
Ad Soyad
F** M**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bence .com'lu olması önemli değil. .net .org olsun. Bunlar da yoksa alternatif olarak .biz .info olsun ama jenerik olsun. Düzenli içerik girilirse çok iyi yere gelebilir. .tk kurtarmaz hocam (:
ヅ
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ZM
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Uzantının hiç bir önemi yok diye biliyorum. Ama en çok kullanılan ve akılda kalıcı olan .com 'dur bu açıdan tercih sebebi olmalı.