lostyazilim
tr.link

Blog açmak kolay, ya sonrası?

8 Mesajlar 2.133 Okunma
lstbozum
tr.link

engin86 engin86 Gazeteci Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 14 / 22
  • Ticaret 3, (%100)
Blog açmak isteyen ve nereden başlayacağını bilemeyen kişilerin sayısı oldukça fazla. Zaman zaman blog yazarlığı hakkında hiçbir deneyimi olmayan arkadaşlardan mail alıyorum. Bana genelde sordukları şu: "Blog açmak istiyorum, blogumda yazacağım konuyu nasıl seçebilirim, nasıl başlamalıyım?"

Blog açmak, blog için uygun isim bulduktan sonra birkaç dakika içinde kolay yapılan bir işlem. Asıl süreç blogu açtıktan sonra başlıyor. Çünkü çoğu amatör blog yazarı büyük heves ile açtığı blogunda "odaklanamama" sorunu yaşıyor. Bu da blogların çok kısa sürede ilgisizlikten ve hedefsizlikten "çöp blog" olmasına neden oluyor.

Hangi konu ya da konulara odaklanacağını bilmeyenlerin bloglarının başarılı olma şansı yok denecek kadar az. Bir blogu okutan en önemli unsur, blog yazarının ürettiği özgün içeriklerdir. Sağdan soldan copy-paste mantığı ile alınan ve bloglarda yayınlananlar bilgi kirliliğine hizmet etmekten başka bir şey değil.

Ben blogların da bir kimliğe sahip olduğunu düşünüyorum. Bloglar her telden blog yazılarının, görsellerin yer aldığı bir portal değil. Daha özel, daha ilgili ve daha bilgilendirici mecralar. Maalesef çoğu blogdaki içerikler blogun kimliği ile örtüşmüyor.

Bloglar, blog yazarlığı ana temasından hızla uzaklaşıyor. Hal böyle olunca da "Benim blogum neden başarısız?" sorusu sıkça soruluyor. Onca yazılana rağmen kopya içerik ile hazırlanan, emek harcanmayan blogların bir yere varamayacağını anlamayanlar, blog dünyasına kötülük yapmaya devam ediyor.

Blog açmak isteyen ve blogunun başarılı olmasını isteyenler işe koyulmadan önce blog yazarlığı hakkında yazılanları okuyacak ve kendi süzgeçinden geçirecek. Blog yazarlığında yapılması gerekenleri, yapılmaması gerekenleri, bloglarda sıkça yapılan hataları analiz etmeden blog açmayacak.

Başka blog yazarlarının yaptığı hatalardan ders almak, başarılı olmak için önemli bir yol. Blog yazmak, istikrarlı bir uğraş. Bunu iyice özümsemek lazım. Nitelikli ve düzenli içerik üretmeyenlerin blog dünyasında kendilerine kalıcı bir yer edinmeleri zor. Önemli olan taklit etmek değil, taklit edilecek konuma ulaşmaktır.

Blog açmak isteyenler, blog yazarlığına başlamak isteyenler herşeyden önce kararlı olmalı. Blog yazmak ile ilgili kafalarındaki soru işaretlerini mümkün olduğunca gidermeliler. Blog yazarlığına yeni başlayan kişiler, kendilerini karamsarlığa düşürecek düşünce kalıplarından uzak durmalı. Sadece karamsarlıktan değil acelecilikten de uzak durmalılar. Aceleci olmak, bir şeylerin hemen olmasını istemek blog yazarlığı ruhu ile örtüşmüyor.

Blog yazarlığına yeni başlayanlar

*Ziyaretçim yok
*Yazdığım konu ilgi çekmiyor
*Yazacak konu bulamıyorum
*Blogumdan para kazanamıyorum
*Yazılarıma hiç yorum gelmiyor
*Düzenli yazı yazamıyorum
*Özgün içerik üretemiyorum
*Blogumun temasıyla çok vakit kaybediyorum
*Blogum için SEO çalışması lazım
*Ücretli makale almam gerek

gibi düşüncelerden nedeniyle blogundan asla soğumamalı...

Bir atasözü: "Acele, bir ağaçtır; meyvesi pişmanlık."

Kaynak: Medya İstasyonu

wmaraci
reklam

geor geor Abi ip var ip bak.. Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Teknisyen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 15
  • Beğeniler 3 / 3
  • Ticaret 1, (%100)
Doğru bir konudan bahsetmişsin. Blog yazarlığı tam olarak anlaşılmadı bence.
*Ziyaretçim yok
*Yazdığım konu ilgi çekmiyor
*Yazacak konu bulamıyorum
*Blogumdan para kazanamıyorum
*Yazılarıma hiç yorum gelmiyor
*Düzenli yazı yazamıyorum
*Özgün içerik üretemiyorum
*Blogumun temasıyla çok vakit kaybediyorum
*Blogum için SEO çalışması lazım
*Ücretli makale almam gerek

Teşekkürler..

Abi ip var ip bak..

skandeniz skandeniz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek .
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 656
  • Beğeniler 64 / 114
  • Ticaret 12, (%100)
Teşekkürler çok faydalı bir yazı olmuş.

• Üyelik 19.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 14 / 22
  • Ticaret 3, (%100)

Skandeniz adlı üyeden alıntı

Teşekkürler çok faydalı bir yazı olmuş.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Ek Olarak:

geor adlı üyeden alıntı

Doğru bir konudan bahsetmişsin. Blog yazarlığı tam olarak anlaşılmadı bence.

Teşekkürler..

Ben teşekkür ederim yorum yazdığınız için. Evet blog yazarlığı hala yeterince anlaşılamadı. Blogculuk, uzun soluklu ve ciddi anlamda emek isteyen bir uğraş. Bu işi hakkıyla yapanlar, er ya da geç karşılığını alacaktır.

wmaraci
wmaraci

KartPazar KartPazar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ön Ödemeli Kart Satışı
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1135
  • Beğeniler 160 / 373
  • Ticaret 16, (%100)

engin86 adlı üyeden alıntı

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Ek Olarak:

Ben teşekkür ederim yorum yazdığınız için. Evet blog yazarlığı hala yeterince anlaşılamadı. Blogculuk, uzun soluklu ve ciddi anlamda emek isteyen bir uğraş. Bu işi hakkıyla yapanlar, er ya da geç karşılığını alacaktır.

Aksine, bence blog yazarlığının en büyük sorunu bir iş olarak görülmesinde. Blog yazarlığı bir iş değil, hobidir. (Kimse çıkıp da mashable'ı örnek göstermesin.)

• Üyelik 19.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 14 / 22
  • Ticaret 3, (%100)

B Ulusoy adlı üyeden alıntı

Aksine, bence blog yazarlığının en büyük sorunu bir iş olarak görülmesinde. Blog yazarlığı bir iş değil, hobidir. (Kimse çıkıp da mashable'ı örnek göstermesin.)

Yorumunuz için teşekkürler. Blog yazarlığının bir hobi olarak görülmesi maalasef pek mümkün olmuyor. İnternette blog yazmak hakkında meraklı olanların ilk sorduğu soru "blogumdan nasıl para kazanırım?" oluyor. Bu çok yanlış. Bu düşünceden uzaklaşılmadığı sürece kaliteli, okunabilir bloglar ortaya çıkmayacak. Blog yazarı kaliteli içerikler üretmeye odaklanırsa er ya da geç karşılığını alacaktır. Karşılıktan kasıt maddiyat olarak algılanmamalı.

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)
Yazınız gerçekten bir hayli anlamlı ve doğru olmuş.
FAKAT;
Bloglar her telden blog yazılarının, görsellerin yer aldığı bir portal değil. Daha özel, daha ilgili ve daha bilgilendirici mecralar.
bölümüne katılmıyorum. Çünkü özellikle şahısların yazdığı bloglarda ilgilerini çeken her tür şey paylaşılabilir. Önemli olan C/P içerik olmamasıdır bence.

• Üyelik 19.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 14 / 22
  • Ticaret 3, (%100)
Paylaşılan şeyler blogun genel içeriği ile uyuşmuyorsa özgün de olsa okuyucularda negatif etki yapabilir. Neticede her blog yazarı sadece kendisi için yazmıyor. Blog yazılarının geniş kitlelerce okunmasını hangi blog yazarı istemez ki? Blog yazarının ilgisini çeken yazı ya da görseller, blogunun genel yapısı ile uyuşmuyorsa okur tarafından da hoş karşılanmaz.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al