Evet arkadaşlar Blog Açmaya Başlamadan Önce Yapılacaklar – 1 ismindeki yazımızdan sonra sıra geldi blog kategorisi seçmeye.

Şöyle ki kategori seçimi ilerde sizin neler yapabileceğinizi şimdiden etkileyebilecek ve hatta ilerleme kaydedip kaydedemeyeceğinizi bile gösterecek bir etkendir. Yanlış kategori seçimi hem sizin tarzınızla uyuşmazken hem de okuyucular tarafından hoş karşılanmayan bazı durumlar söz konusu olacaktır.

Bir önceki yazımızda belirttiğimiz hobilerimiz bize kategori seçmekte yardımcı olabileceği gibi ilgi alanlarımızda yardımcı olacaktır. Buradaki önemli husus sıkılmadan yapabileceğiniz ve yazabileceğiniz konular elde etmektir. Etrafta ilk olarak hevesle başlanıp sonra bırakılan yüzlerce blog görebilmek fazlasıyla mümkündür.

Genel olarak etrafta gördüğümüz blog çeşidi kişisel bloglardır. Kişisel bloglar insanların duygu düşüncelerini, hobilerini, ilgi alanlarını rahatça yazabildiği ve büyük bloglar dışında okuyucusu az bloglardır. Para kazanma fikriniz varsa bence bu kategori pek de sizin için değildir. Fakat ben fark yaratırım ve kalemime çok güveniyorum yazımı okuyan biri kesinlikle tekrar benim bloğuma girer diyorsanız o zaman bu kategoriyi seçin derim.

Teknoloji blogları bu aralar fazla rövanşta olsa da büyük bloglar dışında üretken teknoloji blogları yok denecek kadar az ve birbirinin neredeyse kopyasıdır. Teknolojiye büyük pay olduğu gibi bir ekiple bu işi yapmanızı öneririz. Teknolojiye ilginiz illa ki olabilir fakat ileride teknolojinin hızına yetişemeyeceğinizi düşünüyoruz.

Moda blogları ise özellikle kadınların tercih ettiği ve yine büyük pay bırakabilecek blog kategorisinden biridir. Modayı takip edip bu işi yapabilirim diyorsanız ve özgün de olursanız başarıyı yakalamanız muhtemel.

Genel bloglar ise benim aslında hiç beğenmediğim blog tarzıdır. Bu durumu kişinin kendini bulamamış olmasının göstergesi olarak görmekle birlikte yazar her konuyu yazarım düşüncesiyle bloğunu oluşturmakta ve bir zaman sonra bloğun kendi içindeki kategorileri de karma karışık bir hâl almaktadır.

Kültür blogları da bu aralar benim gözümde popülerleşen bloglardandır. Kültür ve sanat severseniz eğer bu tarzda bir blog oluşturmanızı tavsiye ederim.

Genel olarak tarzlar bunlar iken siz ben farklı birşeyler deneyeceğim yeni bir akım oluşturacağım diyebilir ve bunu belki
başarabilirsiniz. Fakat her şekilde artısını ve eksisini düşünmeniz gerektiğini hatırlatırım.

Kaynak: http://www.sosyaldeli.com/blog-kategorisi-secmek-2/