Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır

Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır yazısından önce; Blog nasıl yazılır yazımızda, blog içeriğinizin kalitesini belirleyecek asıl faktörün özgün yazılarınız olduğunu öğrendiniz. Kaliteli içerikler oluşturmanın yanı sıra, okuyucularınız için oluşturabileceğiniz içerik türlerini öğrendiniz. Ancak blogunuzu hiç kimse okumaz ise, bu yazarken pek de teşvik edici bir durum olmayacaktır. İşte bu yüzden Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır makalemizi kaleme aldım.

Blogunuzu bir bütün olarak pazarlamanıza yardımcı olacak online pazarlama stratejilerini ve aynı zamanda oluşturduğunuz her içerik parçasının nasıl olması gerektiğini öğrenmeniz gerekiyor. Buna içerik pazarlaması denir. İçerik pazarlama becerinizi; web sitenize ne kadar trafik geldiği, kaç sosyal paylaşım aldığı, gönderilerinizde kaç yorum yapıldığı ve kaç abone kazandığınız belirler. Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır konusunda ilk önem vermemiz gereken bu içerik pazarlaması konusu olacak.

Nihayetinde amaç, blogunuzdan para kazanmaya başladığınızda mümkün olduğunca çok sayıda ziyaretçiye sahip olmaktır. Blog Yazarak Para Kazanmak bölümümüzde detaylı olarak incelediğimiz para kazanma stratejinize bağlı olarak; reklam tıklamalarına, satış ortağı yönlendirmelerine ve ürün / hizmet alıcılarına dönüştürebileceğiniz ziyaretçileriniz ne kadar çok olursa sizin için o kadar iyi olacaktır. Blog Tanıtımı bu nedenle çok önemlidir. O zamana kadar, blogunuzu ve içeriğinizi tanıtmanın yollarına bir bakalım.


Tanıtım İçin Hazırlık


Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır makalemize başlamadan önce, hazır olduğundan emin olmalısınız.

Bu adımda; blogunuzu oluşturmaktan sayfalarınızı ve yayınlarınızı yazmaya kadar yaptığınız her şeyi kontrol etmelisiniz.

En başta ana içeriğinizin güncel ve Blog Tanıtımı için hazır olup olmadığını kontrol edin.

• Sayfaların, yayınların ve arşivlerin düzgün açıldığından emin olmak için; menü çubuğu ve kenar çubuğu bağlantılarınızı test edin.
• Blogunuzu en çok kullanılan tarayıcılarda (Chrome, Firefox, Safari ve Internet Explorer) test edin ve her şeyin olması gerektiği gibi göründüğünden emin olun.
• İletişim bilgilerinizi kontrol edin. Düzgün çalıştığını görmek için iletişim formunuzu test edin. Kullanıcıların yorumları kolayca bırakabilmelerini sağlamak için blog yorum formunuzu önce kendiniz bir deneyin.
• Sosyal paylaşım düğmelerinizi, kullanıcıların yayınlarınızı en üstteki sosyal ağlarda paylaşabilmeleri için test edin.
• Ziyaretçilerinize sizinle iletişim kurmanın bir veya daha fazla yolunu sunun. E-Posta ile abone olma seçeneği de dahil olmak üzere blogunuza önce kendiniz abone olun ve düzgün çalıştığından emin olun.
• Ziyaretçilerinizi izlemek için Google Analytics'i kesinlikle kurun. Ziyaretçilerinizin davranışlarını izlenin en iyi yoludur.


Blog Tanıtımı Hedefleri


Başlangıçta, Blog Tanıtımı için üç ana hedefiniz olacaktır.

• Ne hakkında yazıyorsanız iyi bir kelime araştırması yapın. Bu, insanların aradıkları ve yazınızla ilgilenecekleri paylaşımlar yapmanıza yardımcı olur.
• Okurlarınızdan ve alanınızdaki diğer yazarların içinden; otorite olmaya ve güven kazanmaya odaklanın. Konunuzla ilgili alanlarındaki en iyi blog yazarlarıyla ilişkiler kurun. Adınızı ve güvenilirliğinizi arttırmaya çalışın.
• Belirli bir konuda uzmanlaşın. Böylece kullanıcılar sizi tanımaya başlar. Hakkınızda ve bloğunuzla ilgili zihinlerinde net bir görüntü oluşur. Ne beklediklerini ve ne bulabileceklerini bilirler.

Blogumu nasıl duyururum diyenler için bu üç madde kılavuz niteliğindedir. Bu hedefleri, Blog Tanıtımı için yaptığınız her adımda düşünün.


Ücretsiz Blog Tanıtımı Yolları



Blogumu nasıl duyururum diye soran arkadaşlar; bunun için ücretsiz blog tanıtımı adına yapabilecekleriniz mevcut. Bu yazımızda sizlere bunlardan bazılarını anlatacağım.

Tüm Bağlantılarınızın Blogunuz Hakkında Bilgi Vermesini Sağlayın
Sizinle iletişime geçen herkes bir blogunuz olduğunu bilmelidir. Bunu sağlamanın yollarından bazıları şunlardır;

• Blog adresinizi ( Blog URL'nizi ) E-Posta imzanıza ekleyin. Böylece tüm yazışmalarınızda kişiler bloğunuzu görerek ziyaret edebilir. WiseStamp bu iş için kullanabileceğiniz çok güzel bir E-Posta imza düzenleyicisidir. Kesinlikle denemelisiniz. Gmail veya diğer tarayıcı tabanlı e-posta sistemlerini kullanan herkes için harika bir uygulamadır. En son blog yayınınızı bile imzanıza ekleyecektir.
• Blog adresinizi, en çok görüntülenen Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, Pinterest vb. Kullandığınız sosyal profillere ekleyin. Bu şekilde, insanlar sizi sosyal medyada bulduğunda, blogunuzu da keşfedebilirler.
• Blog adresinizi, tercihen yeni blogunuzun konusu ile ilgili olan tartışmalara katıldığınız forum profillerine ve imzalara ekleyin.
• Blog adresinizi, sahip olduğunuz diğer bloglar da dahil olmak üzere, katkıda bulunduğunuz tüm sitelerin yazar biyografisine ekleyin. Belki de fotoğrafçılık hakkında bir blogunuz var ve pazarlama hakkında bir bloga başlıyorsunuz. Yazar biyografiniz ve sayfanız hakkında yeni blogunuza bağlantı vermelisiniz.

Blogunuzu Arama Motorlarına Gönderin

Google arama motoruna site ekleme bir blogger başlıca yapması gereken işlemdir. Sadece Google için de değil; Bing, Yandex ve benzeri arama motorları için bu işlemi kesinlikle yapmanız gerekmekte.

Sitenizi başta Google olmak üzere bu arama motorlarına eklemek web yöneticisi araçlarından da faydalanmanıza olanak sağlayacaktır.

Yoast SEO adındaki eklentiyi kullanmanızı kesinlikle öneririm. ( Bu Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır yazısında çok faydalandım ) Bu eklentinin özelliklerinden biri de blogunuz için özel site haritası. Bu site haritasını, Google Web Yöneticisi Araçları, Bing Web Yöneticisi Araçları ve Yandex Web Yöneticisi Araçları aracılığıyla arama motorlarına göndermek için kullanabilirsiniz.

Blog Tanıtımı Yapan Siteler

Blogunuzu yıllık veya kalıcı ücret listesi ile listeleyecek yüzlerce dizin bulunsa da, yalnızca birkaç tanesi gerçekten ücret ödemeye değer. Bunlardan - Blog tanıtımı yapan siteler - en iyisi EatonWeb. Eğer ben ücretsiz olarak dizinlerde eklenmek istiyorum derseniz de şuradaki listeyi kullanabilirsiniz. Eklenmesini görmek için uzun bir süre bekliyor olabilirsiniz, şaşırmayın.

Diğer Bloglarda Yorum Yap

Aynı alanlardaki diğer bloglarda yorum yapmak, içeriğinizdeki en iyi blog yazarlarıyla ilişki kurmanın harika bir yoludur. En yeni yazılarına yorum yapmaya çalışın. Bu; onların ve okurlarının varlığınızın farkında olmasının yanı sıra, aynı blog konusu içinde kendi otoritenizi de geliştirmenize yardımcı olacaktır. Bu hem ücretsiz blog tanıtımı için hem de backlink almak için kullanabileceğiniz güzel bir yöntemdir. Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır yazıma yorum yaparak başlayabilirsiniz.

Bir Feedburner Hesabı Oluşturun

Feedburner RSS yayınınıza, abone sayısını izlemenize olanak tanıyan, Google tarafından sahip olunan bir hizmettir. Blog ziyaretçilerinize blogunuza, Feedly gibi favori RSS okuyucularına abone olmalarını sağlamak için kullanılır.

Arama İçin Blogunuzu Optimize Edin

Blogunuzda düzenli olarak içerik oluşturmak, arama motorlarının içeriğinizi dizine eklemesinin bir yoludur. Blogunuzun ve yayınlarınızın belirli anahtar kelimeler için sıralamasını istiyorsanız, her ikisi içinde arama motorları için optimize etmeniz gerekecektir.

Bunun için Yoast SEO eklentisi işinizi inanın çok kolaylaştıracaktır. Blogunuzun ana sayfasına, statik sayfalarına ve yayınlarınızın her birine bir anahtar kelime ile optimize edilmiş SEO başlığı ve meta açıklaması eklemek için Yoast SEO harika bir tercihtir.

Google’ın iyi tarafında kalmak için blogunuzu anahtar kelimelerle çok fazla doldurmaktan kaçının. Her sayfada optimize etmek ve yayınlamak için bir anahtar kelime öbeği seçin. Bunu SEO başlığınıza, meta açıklamanıza ve sayfadaki bir resme dahil edin. Çok fazla anahtar kelime yoğunluğu size kardan çok zarar getirecektir.

E-Posta Listenizi Oluşturmaya Başlayın

Blog Tanıtımı için bir E-Posta listesi oluşturmak için önemli miktarda trafik almaya başlayana kadar beklemeyin – bunu en baştan yapın.

Blogunuzu yayınlamanın ilk günü, onu seven iki kişinin size e-posta adreslerini vermesini istersiniz, böylece blogunuzda neler olup bittiğini takip edebilirsiniz. Daha sonra, bu liste para kazanma stratejinizi tanıtmak için kullandığınız şey olacaktır.

Bir posta listesi çalıştırmak genellikle başlangıçta pahalı değildir. MailChimp gibi hizmetler, en fazla 20.000 E-Posta ile 2.000'e kadar aboneye sahip olmanızı sağlar. Ücretli seçeneklerinde çok daha fazla imkâna sahipsiniz. (Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır yazımızın altında yer alan abone olun kısmından abone olarak nasıl çalıştığını görebilirsiniz, ben de kullanıyorum. )

Rakiplerinin Neler Yaptığını Görün

Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır sorusu söz konusu olduğunda tekerleği yeniden icat etmek zorunda değilsiniz. Rakiplerinizin pazarlama stratejisi açısından neler yaptıklarına bakın. Sosyal ağlar, dizinler, misafir yazarlıklar ve diğer online pazarlama taktikleri. Bu bağlantıların tamamını olmasa da bir kısmını görebileceğiniz SEO backlink araçlarını kullanabilirsiniz.

Ücretli Reklamcılık Seçeneklerine Bakın

Eğer bütçeniz varsa, ilk trafiğinizi ücretli reklamlarla arttırabilirsiniz. Google AdWords blogunuzu Google Arama’da ve görüntülü reklam ağlarında tanıtmak için ödeme yapmanıza olanak tanır. Facebook, Twitter, LinkedIn ve StumbleUpon gibi sosyal ağlar, blogunuza ve blog yayınlarınıza trafik çekmenize yardımcı olacak kendi reklam platformlarına sahiptir.

Ayrıca, çok fazla trafik alan kendi alanınızdaki diğer bloglardaki reklamcılık seçeneklerine de bakabilirsiniz.


Blog İçeriğinizi Tanıtmanın Yolları


Blogunuzu bir bütün olarak tanıtmanın yanı sıra; blog içeriğinizi, yani her bir blog gönderisini de tanıtmak isteyeceksiniz. Bu, bir bütün olarak blogunuz daha fazla trafik, sosyal paylaşım ve etkileşim kazanmasını sağlayacak. İçeriğinizi tanıtmanın bazı yollarına birlikte bakalım.

Blog Yayınlarınızı Yer İmi Sitelerine Gönderin

Dizinlere benzer şekilde, yüzlerce sosyal yer imi sitesi vardır. Çok olmalarına karşın hepsi değerli değildir. Amacınız, iyi kullanıcılara sahip olan sosyal yer işareti ve oylama sitelerini aramaktır. Bunlar Stumble-Upon, Reddit, BizSugar, Inbound ve benzerleridir. Blog tanıtımı yapan sitelerin başında bunlar gelmektedir.

Blog Promosyon Ağlarını Deneyin

Bazı ağlar sadece birbirlerinin blog yayınlarını desteklemelerine yardımcı olmayı seven insanları bir araya getirmek amacıyla var olurlar. Bu ağlar Triberr, Social Buzz Club, Viral Content Bee gibi blog tanıtımı yapan sitelerdir. Ayrıca, kendi blog yayınınızı, internetteki diğer kullanıcılarla iletişim kurarak, promosyon ağınızı da oluşturabilirsiniz. Blog Tanıtımı için bunları denemekten uzak durmayın.


Sosyal Medya Varlığınızı Oluşturma



Bu aşamada, her bir sosyal kanalda; mümkünse blogunuzla aynı isimde, değilse de ona yakın isimler almanız önemli. Blog konunuza bağlı olarak, bazı sosyal medya kanalları çok değerli olabilir. Bununla birlikte, sosyal medyanın (ücretli reklamların yanı sıra) başkalarıyla bağlantı kurmanız, onlara yardımcı olmanız ve uzmanlığınızı göstermeniz için harika bir yer olduğunu asla unutmayın.

Sosyal medyaya büyük bir kokteyl partisi gibi davranın - başkalarıyla tanışabileceğiniz bir yer, ticaret fikirleri ve ittifaklar oluşturmak için ağ. Karşılaştığınız herkese saygıyla davranın. Amacınız gelecekteki blog okuyucularınızla etkileşime girmektir. Ücretsiz blog tanıtımı için bu ağlardan daha iyisini bulmak zordur.

Bağlantı kurmaya çalışmanız gereken başlıca sosyal ağlar aşağıda sıralanmıştır. Her sosyal medya platformu kendine özgü kuralları ile kullanılmalı ve farklı şekilde ele alınmalıdır. İhtiyaçlarınıza en uygun olanı - veya hepsini seçin ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olması için buralardaki varlığınızı sağlam temeller üzerine oluşturun.

Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır yazısından sonra sosyal medya sayfalarımı inceleyebilirsiniz.

Twitter

Twitter'da 200 milyondan fazla kullanıcı var. Bazıları 140 karakterlik (maksimum) mesajlarla tek yönlü bir konuşma olduğunu söylüyor.

LinkedIn

LinkedIn profesyoneller için önde gelen sosyal ağdır. 100 milyondan fazla kullanıcıyla, kendi alanınızdaki uzmanlarla, diğer blogcular ve işletme sahipleriyle bağlantı kurmak için harika bir yerdir.

Google+

Bir sosyal medya platformundan daha fazlası. Google+, kesinlikle görmezden gelmemeniz gereken bir sosyal medya platformu. Seo’ya olan etkisi de cabası.

Pinterest

Halen kadınlar tarafından ağırlıklı olarak kullanılsa da, Pinterest'teki erkekler artıyor. Yüz milyondan fazla aktif aylık kullanıcıyla, Pinterest'teki istatistikler etkileyici.

Facebook

Bir milyardan fazla aktif aylık kullanıcıyla, Facebook bir numaralı sosyal medya ağıdır. Şansınız şu ki; potansiyel okuyucularınızın ve gelecekteki müşterilerinizin zaten bir hesabı var.

Hatırlanması gereken bir şey, Facebook'un gerçek “sosyal” etkileşim için ayrılma eğiliminde olmasıdır. Blogunuzun Facebook sayfasını başlatabilir ve önceden kurulmuş olan toplulukla etkileşime geçebilirsiniz. Ancak bu platformda işinizi zevkle karıştırmaya dikkat etmelisiniz.

Facebook, takipçilerinizle etkileşimi ödüllendirir. Bu nedenle ana hedef, hayranlarınızın ilgisini çeken alakalı yayınların ve güncellemelerin kalitesi değil, aldığınız beğenilerin, yorumların ve paylaşımların sayısıdır.

Ayrıca, Facebook'un yayınlarınızı tanıtmak için harika bir yer olduğunu unutmayın. Kendi organik kitlenizi büyütüp ulaştığınızda ücretli reklam platformunu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Youtube

Artık Google'a ait olan YouTube'da başlattığınız videolar, dünyanın en büyük arama motoruna hızlı bir şekilde endekslenebilir. Blog Tanıtımı için YouTube kanalınızda arama motoru optimizasyonu (SEO) stratejilerini uygulamanızı ve başlatmayı unutmayın; özellikle de başlıklarınızı ve video açıklamalarınızı bir hedef anahtar kelime öbeğiyle optimize ederek.

Video dosyalarının boyutu sizi çok fazla geciktireceğinden, videolarınızı kendi blogunuzda barındırmak akıllıca değildir. YouTube bu konuda mükemmel bir yerdir. Burada videolarınızı ücretsiz olarak barındırabilir, SEO avantajını kazanabilir ve ardından kendi blogunuza yerleştirebilirsiniz.

Instagram

Bu site, fotoğrafları mobil cihazınız üzerinden paylaşmanıza olanak tanır. Merkezde kalmanın ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Fotoğraflarınızın, kitlenizin görmek istediği şey olduğundan emin olun. Bu genel ilgi alanlarına ait öğeler yayınlamamanız gerektiğini söylemez, ancak bir bütün olarak profiliniz, istediğiniz kitleyi çekmeli ve onlara değer vermelidir.

Instagram kullanıcılarının% 70'i en az günde bir kez hesaplarını kontrol ediyor ki bu Blog Tanıtımı için muhteşem bir avantaj. Sizce de ücretsiz blog tanıtımı için daha iyi bir yol olabilir mi?

Blog tanıtımı yapan siteler sadece bunlarla sınırlı değil elbet, ama en büyükleri bu listedekiler.


İçerik Kraldır


Blog içeriği söz konusu olduğunda içerik; içeriğinizi yayınladığınız, dağıttığınız ve tanıttığınız yoldur. Kitlenizle yanlış bağlamda bağlantı kurmaya çalışıyorsanız içeriğinizin ne kadar iyi olduğu önemli değildir. İçeriğiniz okunmayacak, paylaşılmayacak veya tartışılmayacaktır.

Sonuç

Listelenen ipuçlarının ötesinde, Blog Tanıtımı için başka yaratıcı yöntemler de bulabilirsiniz. En iyi seçeneğiniz, küçük adımlarla başlamak ve bu arada Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır sorunuza karşılık gelen stratejilerinize uyum sağlamaktır. Her zaman için şu temellere odaklanmayı unutmayın;

• Temiz ve düzgün çalışan bir blogun sürdürülmesi.
• Odaklı ve yardımcı içerik oluşturma.
• Kitlenizle etkileşim ve otoritenizi oluşturmak.

Örnek blog tanıtım yazısı örneği için Blog Hocanız için yazdığım https://bloghocaniz.com/profesyonel-blog-rehberi/ yazısına bakabilirsiniz. En azından fikir verecektir diye düşünüyorum.

Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır makalemizin burada sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu yazımızda blog tanıtım yazısı örneği gördük, ücretsiz blog tanıtımı için neler yapabileceklerimizi öğrendik. Blog tanıtımı yapan siteler neler bunlara değindik ve bloğumu nasıl tanıtabilirim sorusuna elimizden geldiğince cevap aradık.
Daha detaylı bir blog öğrenimi için Blog Rehberi yazımı okuyarak siteye devam etmenizi öneririm.

Burada özellikle blog nasıl yazılır konusuna değindim.
Herhangi bir soru, öneri ya da şikâyetiniz için bana yorum kısmından ya da iletişim formundan ulaşabilirsiniz.

Umarım Blog Tanıtımı Nasıl Yapılır makalemizin sizlere faydalı olmuştur.