Blog yazarı olmak için ekstradan bir bilgiye sahip olmam gerekiyor mu ? Hangi programlama dillerini öğrenmem lazım ? Bloglarımı yazacağım web-siteyi nasıl açacağım ? Bu açacağım web-site için kaç para ödemem gerekiyor ? Bu ve benzeri sorular bu dünyaya katılacak yeni kişilerin aklına gelebilecek sorulardır. Bu soruları kafanızdan atmanız için bu yazımı yazma kararı aldım. Bu yazmış olduğum yazımı okuduktan sonra kafanızdaki soruları minimuma indirebileceğime inanıyorum. Ayrıca ekstradan sorularınız olursa web sitemde iletişim kısmından bana ulaşabilirsiniz.
Blog Yazarlığına Başlamak İstiyorum . Ne yapmam lazım ?
Bilgi sahibi olduğunuz her konu hakkında yazı yazarak özgür bir biçimde düşüncelerinizi diğer insanlara ulaştırma imkanına sahipsiniz. Aslında elimizde olan tek ihtiyaç gerçekten bilgili olduğunuz ve yazmak istediğiniz konuyu tespit etmek. Daha sonrada bu yazdığımız yazıyı bir web site aracılığı ile insanlara ulaştırmak. Eğer önceden hiçbir yazı yazmamışsanız böyle bir tecrübeye sahip değilseniz bu kategori altında yazdığım diğer yazılarımı okuyarak daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.
Bu işe başlamak için yapmanız gereken tek şey bir web-site sahibi olmak. Web-siteyi nasıl açabilirim ? şeklinde soruların kafanızda nasıl dolandığını görüyor gibiyim. Web siteyi hiçbir bilginiz olmadan ücretsiz platformlar kullanarak açmanız mümkündür. Bu platformu seçmek ise size kalmış. Blogger olur. Wordpress olur. Yada başka bir platform olur. Ben bu platformlardan bloggerı seçerek yoluma devam etmek istedim. İlerideki yazılarımda "Nasıl bir blogger hesabı açılır ?" Bu konu hakkında yazmayı düşünüyorum. En acemi kişileri de dikkate alarak blogumdaki yazıları yazmam önemli olduğunu düşünüyorum. "Blogger.com" adresine giderek kayıt olabilirsiniz. Bir google hesabınızın olması tüm işinizi görecektir.
Bilgisayardan hiç anlamıyorum. Bu işi yapabilir miyim ?
Blog yazarlığı yapmanızın bilgisayar bilgisiyle çok iyi bir ilişki içinde olduğunu söylemem gerekir. Bu sözü söylememden sonra hemen sayfayı terk etmeyin :) Bilgisayarda iyi olmadığınız halde sadece bir google hesabıyla sahip olduğunuz web sitede sıradan bir şekilde yazılarınızı yazarak da yazılarınızı başarıya ulaştırabilirsiniz. Eğer gerçekten çok iyi yazıyorsanız ve yazılarınızı hedef kitlenize başarıyla ulaştırıyor iseniz kullandığınız tema 2. planda olacaktır okuyucu için. Eğer hem bilgisayar konusunda başarılı hem yazı yazmada iyiyseniz daha rahat başarıya ulaşırsınız.Gelin blog yazarlarını beraber başlık altında toplayalım.
Programlama bilgisi olmayan ancak kaliteli yazılar yazan blog yazarı
Programlama bilgisi olan ancak kaliteli yazılar yazamayan blog yazarı
Programlama bilgisi olan ve kaliteli yazı yazan Blog yazarı
Programlama bilgisi olan ve kaliteli yazı yazan blog yazarı her zaman bir adım önde olacaktır. Nedenini sorarsanız programlama bilgisi olan blog yazarının yazılarını yayımladığı web sitenin dizaynı çok iyi olacaktır. Ayrıca yazmış olduğu yazıları internet dünyasında ön planda tutulan konuları dikkate alarak yazacaktır. Yazılarını okuyucuya iyi bir tasarım ile sunduğu için başarılı olma olasılığı yüksektir. Bu kişilerden sonra ise programlama bilgisi olmayan ancak kaliteli yazılar yazan blog yazarlarının başarılı olma olasılıkları yüksektir. Bunda kaliteli yazılar ön plana çıkacağı için okuyucunun görselliği ikinci plana atma ihtimali olacaktır.
Kaynak: http://blogyazarligidersleri.blogspot.com.tr/2014/12/blog-yazarlgnda-ilk-adm.html