Bloglar için görselleştirme araçları, ücretsiz görselleri bulacağımız, başlık ve görsellerimizi daha güzelleştirebileceğimiz, yazı içerisinde slayt gösterisi yapabileceğimiz bir yazı olacak bu. Bunun yanında ufak tefek sosyal medya araçları ile nasıl bağlantılarımızı takip edeceğimiz hakkında bilgilere de bu yazının içerisinde yer verdim.

Ücretsiz Görsel İndirme Siteleri
Freepik: Benim en sevdiğim görsel edinme sitesi. Freepik bünyesinde oldukça kaliteli binlerce ücretsiz vektörler, ücretsiz fotoğraflar, ücretsiz psd dosyaları barındırıyor. Sizden ücretsiz kullanmanız için sadece kaynağını göstermenizi istiyor.

Pixabay: Hepimizin en büyük sıkıntısı ücretsiz stok fotoğrafları edinmek. Pixabay bize birçok kategoride ve yüzbinlerin üzerinde ücretsiz fotoğraf, ücretsiz vektör, ücretsiz video ve ücretsiz illüstrasyon sunuyor. Mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Unsplash: Ücretsiz görsel indirme siteleri bakışınızı değiştiren bir site. Siz Unsplash üzerinden mail adresinizi kaydediyorsunuz ve her 10 günde bir 10 adet yüksek çözünürlüklü ücretsiz fotoğraflar mail adresinize geliyor.

Ücretsiz Görsel Hazırlama Siteleri

Canva: Eğer blogunuza banner hazırlamak istiyorsanız en basit çözüm kesinlikle Canva isimli araç. Canva ile sadece banner değil facebook gönderilerinize görseller, posterler, kitap kapakları tasarlayabiliyorsunuz ve kullanması oldukça kolay.

PicMonkey: Ücretsiz fotoğraf düzenleme olayına çok fazla değişiklik katan bir araç olarak sizlere PicMonkey isimli siteyi sunabilirim. Elinizdeki görselin üzerine yazı ekleyebilirsiniz, efekt uygulayabilirsiniz ve çerçeve koyabilirsiniz. Yaratıcılık isteyen bu araç bloglar için görselleştirme konusunda sizlere fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Piktochart: Yazılarınızı istatistikler ile güçlendirmek her zaman güzeldir fakat artık yeni moda infografik sunmak ama bu görselleri hazırlamak gerçekten güzel bir tasarım bilgisini gerektirmekte. İşte tam burada devreye Piktochart isimli araç giriyor. Piktochart ile ücretsiz infografik hazırlamak hayal edemeyeceğiniz kadar kolay.

Ücretsiz Slayt Hazırlama Siteleri

Kizoa: İçeriklerinize kolaj eklemek veya slayt eklemek istiyorsanız Kizoa isimli araç gayet kullanışlı olacaktır. Blog Hocam üzerinde hakkında detaylı bir yazı bulunmakta, nasıl kullanabilirim diyorsanız ‘Kizoa İle Slayt, Video Ve Kolaj Hazırlayalım’ başlıklı yazıya gidebilirsiniz.

Prezi: Belki de powerpoint sunumlarından sonraki en güzel şey Prezi sunumları olabilir. Prezi üzerinden ücretsiz sunumlar hazırlayabilirsiniz ve başka bir yazılıma ihtiyaç duymadan internet tarayıcısı üzerinden sunumlarınızı gösterebilirsiniz.

Ben bunları kullanıyorum genelde, sizinde kullandığınız bu tür araçlar varsa konuya cevap olarak paylaşın. Hep beraber kullanalım.

Kaynak: http://www.oktayy.net/bloglar-icin-gorsellestirme-araclari/