SEO uygulamaları arasında sizin internet sitenizi referans gösteren sitelerin olmasının sağlanması, internet sitenizin Google arama sonuçlarında kendisine iyi bir yer edinebilmesi konusunda başı çekiyor. Backlink diye tabir edilen yani sizin sitenizde bulunan herhangi bir içeriğe başka bir siteden link verilmesi, arama motoru optimizasyonu yapılırken en sık kullanılan ve karşılığında -doğru yapıldı ise eğer- çok verimli sonuçlar elde edebileceğiniz bir yol.
Tanıtım yazıları ise içerisinde ilgili sitenin linkinin barındırılabileceği bir nevi reklam yazılarıdır. Yalnız tanıtım yazıları hazırlanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Çünkü tanıtım yazıları amaç olarak reklam vasfını taşısa da, bu reklamı yaparken reklam olduğunu açık etmeyecek şekilde hazırlanmış yazılar olmalıdırlar.
Tanıtım yazısı nasıl olmalı ? diye düşünüyorsanız, işte sizler için birkaç ipucu:
- Tanıtım yazısı olarak hazırlanan bir içeriğin internet kullanıcılarının işine yarar nitelikte olması gerekmektedir. Örnek olarak, ekonomi yazıları içeren bir siteye yazılan tanıtım yazısında “ekonomi ile ilgili haberleri bulabileceğiniz şu siteyi ziyaret edebilirsiniz” demek yerine; ekonomi hakkında bir konu üzerine yazı yazılmalı, bu yazı içerisinde de belirli kelimelere bağlı olacak şekilde, tanıtımın yapılacağı sitenin o kelimeler ile ilgili bulunan içeriğine link verilmelidir.
- Tanıtım yazılarının yayınlanacağı sitelerin neler hakkında içerik barındırdığı da oldukça önemli. Yine aynı örnekten devam edersek; eğer içerisinde backlink barındıracağınız tanıtım yazısının yayınlanacağı site ekonomi ile alakasız bir web sitesi ise, bunun içerisinde tanıtım yazınızı yayınlamanız uygun olmaz. Ekonomi içerikli yazılara yer veren bir site tercih etmeniz gerekir.
- Tanıtım yazılarında birçok yere aynı siteden link vermek doğru bir yöntem değildir. Bu, tanıtım yazısının reklam olduğunun yani satın alınmış olduğunun anlaşılmasına yol açabilir.
- Tanıtım yazısının yayınlanacağı sitenin sizin tanıtım yazınızla uyumlu içeriklere sahip olması gerekir demiştik. Bunun yanında bazı sitelerden tanıtım yazısı kesinlikle alınmamalıdır. Google, içeriğinde herhangi bir illegal unsur bulunan sitelerde sizin sitenize dair linklerin olduğunu görürse, sitenizi de illegal olarak işaretleyebilir. Bu yüzden içerisinde bu tip içerikleri barındıran sitelerde sizin sitenizin linklerinin dolaşması, sitenize fayda sağlamaktan çok bazen bir daha düzeltemeyeceğiniz şekilde sitenizin zarar görmesine neden olacaktır.
Kaynak URL: İyi Bir Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalı ?