Mutfakta Profesyonel Kesim ve Dograma Teknikleri
Öyle ya da böyle hepimiz yemek hazırlıyoruz, bazen mecburiyetten bazen is dostlarımızı ağırlıyoruz mutfağımızda. Bunun için profesyonel olmaya gerek yok. Herkes kendi evinin şefi en nihayetin de. :B Yeni tariflere hayat verecek mini mini sebze ve etleri, onların canını acıtmadan usulünce doğramak, aslında mutfakta neler başardığımızı görmek fena olmaz diye düşündüm. Mutfak kültürüne yerleşmiş, uluslararası mutfaklarda kabul görmüş kesim tekniklerini tek tek sizi fazla şaşırtmadan tanıtmak istedim.
İstedim ki aramızda klişeleşmiş yıllardır “küp küp” diye hatta daha da fenası var “sıçan dişi” kesiyorum diye anlattığınız soğanları “Şekerim ben soğanı brunoise (burunoaz) kesiyorum” diye anlatın. Bu şekilde çok havalı oldu değil mi :D Dikkatleri üzerinize toplayın, ortamlarda şef rüzgarı estirin. Bu havalı cümleler karşısında sizi michelin yıldızlı bir mutfak sanatçısı olarak bile görebilirler …
Yazımın tamamını Buradan okuyabilirsiniz...