wmaraci reklam

Etkili Blog Yorumu Yazmanın Püf Noktaları

4 Mesajlar 999 Okunma
wmaraci reklam

TimurDemir TimurDemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Blog Yazarı & Blog Danışmanı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 19 / 63
  • Ticaret 8, (%100)
Blog adreslerine yorum yapmanın artık eskilerden kalma bir yöntem olduğunu düşünebilirsiniz. Bu hem doğru hem de yanlış bir düşüncedir. Doğru olan kısım yöntemin eskimiş olması, yanlış olan kısım ise bu yöntemin etkisinin son bulduğunu düşünmektir.

Bu yöntem eski olabilir ama blog adresinizi başkalarına tanıtmak için hala etkili yollardan bir tanesidir. Blog adresinizi tanıtmak, trafik almak, farklı okuyuculara ulaşmak ve otorite sahibi olmak istiyorsanız başka blog adreslerine yorum yapmayı ihmal etmemelisiniz.



Etkili Blog Yorumu Nasıl Yazılır?



Aşağıda belirteceğim stratejiler etkili bir biçimde blog yorumu bırakmanızı sağlayacak bir takım faydalı yöntemlerden oluşmaktadır. Bu yöntemleri değerlendirerek blog yorumlarınıza farklı bir dokunuş gerçekleştirebilir ve onları daha ilgi çekici yaparak daha fazla yeni okuyucuya ulaşabilirsiniz.

Link Almak Adına Yorum Yapmayın

Blog yorumlarını değerlendirme aşamasında yapabileceğiniz en büyük hatalardan birisi sırf link almak için blog adreslerine yorum yapmaktır. Bunu yaptığınız zaman hedefinize ulaşmış olursunuz ama doğru yoldan değil, hatalı yoldan bunu gerçekleştirmiş olursunuz.

Bir gün içerisinde düzenli olarak belirli yerlere yorum yapıyorsanız ve link bırakıyorsanız bir süre sonra Google’ın radarına yakalanırsınız. Bu radara yakalanma durumu sizi otomatik olarak algoritmaya bağlı uyarılar ve cezalarla karşılar. Sonucunda ise tahmin edebileceğiniz gibi kaş yaparken göz çıkarmış olursunuz.

Blog yorumlarını olabildiğince SEO stratejilerinizden uzak tutmalısınız. Aksi taktirde fayda sağlamak yerine size zarar verecek unsurlardan birisi olacaklardır.

Erken Davranın

Bir blog yazısına ne kadar erken yorum yapmayı başarırsanız adınızdan o kadar söz ettirebilirsiniz. Bunun sebebi bırakılan yorumun ardından gelecek yorumların takip edilmek istenmesidir. Eğer bir blog adresine girip ziyaret ettiğiniz yazıyı farklı bir noktaya taşıyacak yapıcı ve yardımcı bir yorum bırakabilirseniz bunu gören ziyaretçiler size bir cevap verilip verilmediğini kontrol etmek için tekrardan yoruma göz atmaya gelebilirler.

Bunu sağladığınız zaman olağanüstü bir biçimde adınızı duyurmuş olabilirsiniz. Bu faydalı ama aynı zamanda tehlikeli bir stratejidir çünkü etki tepki olayıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Popüler bir blog adresinde sürekli ilk yorumu yazan kişi olmak size çok şey kazandırır ama bunu suistimal edecek derecede fazla yapmaya başladığınız zaman tepki toplarsınız. Neticede tanınmak istersek negatif bir algı bırakırsınız ve blog adresinize ziyaretçi kazandırma hedefiniz başarısızlığa uğrar.

Tutarlı Olun

Bir blog adresine yorum bırakıp bir daha orayı hiç ziyaret etmemek blog yorumlarından ziyaretçi kazanmak için etkisiz bir yöntemdir. Bunun aksine daha önce yorum bıraktığınız blog adresini tekrar tekrar ziyaret etmeli ve içeriklerde girilen tartışmalara dahil olarak fikirlerinizi belirtmelisiniz.

Bu davranışı sergilediğiniz zaman tutarlı olduğunuz ve ilgili blog adresine sadece link için gelmediğiniz anlaşılır. Tutarlı olmak otoritenizi yükselten en önemli etkenlerden birisidir.

Önce Okuyun ve Sonra Yorumlayın


Birçok kişinin yaptığı en büyük hatalardan birisi başlığa bakarak bir içeriğe yorum bırakmaktadır. Başlıktan tamamen farklı bir konuya değinen içeriklerde ise bu durum sizin hata yapmanıza neden olacaktır. Yazar başlığı kasıtlı olarak ilgi çekici bir şey seçmiş olabilir ve neticede ilginizi çekmiştir ama başlığın içeriği tamamen yansıttığını düşünerek yorum bıraktığınız zaman içeriği okumadığınız ortaya çıkar.

Bu tür bir davranışta bulunursanız otorite sahibi olmak isterken kendinizi gülünç duruma düşürmüş olursunuz. Bu nedenle ilk olarak yazıyı okumalı ve ardından yorum yapmaya çalışmalısınız.

Uygunluk Önemlidir


Yorum yaptığınız blog adreslerinin ne kadar popüler olduğunun bir önemi yoktur. Önemli olan durum ziyaretçi alabileceğiniz yerlere yorum yapmaktır. Oldukça popüler olan bir blog adresine yorum bıraktığınız zaman bu adresin kullanıcı kitlesi sizinle aynı niş içerisinde yer alan kitlelerden olmayabilir. Bu tip durumda ne kadar güçlü ve ilgi çekici yorumlar yaparsanız yapın blog adresinize ziyaretçi çekmeyi başaramazsınız. İyimser davranarak ziyaret geleceğini düşünsek bile bunlar sadık birer okuyucuya dönüşmezler.

Etkileşimi Önemseyin

Her nereye yorum yapıyorsanız yapın önceliğiniz etkileşim kurabileceğiniz bir yer olmalıdır. Bunun için yapmanız gereken ise etkileşim kurabileceğiniz yerlere yorum bırakmaktır. Çok büyük sitelere yorum yapmayı tercih edebilirsiniz ama bu büyük siteler istediğiniz etkileşimi kurabilmeniz konusunda size yardımcı olmayabilir. Aksine çok daha farklı bir durumla karşı karşıya kalabilir ve onlarca yorum arasında özenerek yapmış olduğunuz yorum dikkat çekmeden ortadan kaybolabilir.

Bu durumun yaşanmasını istemiyorsanız mutlaka etkileşim kurabileceğiniz bir blog adresine yorum bırakmalı ve o blog adresinin kullanıcılarıyla etkileşim kurmaya çalışmalısınız.

Yapılan Yorumlara Cevap Verin

Başka blog adreslerinde yorum yaptıkça oradan gelen ziyaretçiler sizin yazılarınıza yorum yapmaya çalışacaklardır. Eğer bunu fırsata çevirmeyi başaramazsanız yaptığınız ve onların yaptığı yorumların bir önemi olmayacaktır. Blog adresinize yapılan tüm yorumlara pozitif bir yaklaşım sergileyerek cevap verin.

Cevaplarda pozitif ve iyimser olmak daima iyidir. Bazen sizinle dalga geçmek için veya size hakaret etmek için gelecek yorumlarla karşılaşabilirsiniz. Bunlara cevap vermek yerine doğrudan silmelisiniz. Çünkü bu yorumlar size herhangi bir katkı sağlamayacaktır.

Fırsatları Değerlendirmeye Çalışın

Bazen bir blog adresine yorum yapmak için girmiş olduğunuz halde daha önce sorulmuş ama cevaplanmamış bir takım sorularla karşılaşabilirsiniz. Bu tür sorular sizin için birer fırsattır. Eğer doğru yaklaşımı gerçekleştirip bilgi paylaşma amacıyla yorumlara cevap vermeyi başarırsanız kısa sürede otoritenizi ispat etmiş olursunuz.

Otoritenizi ispat ettiğiniz zaman blog adresinize en büyük fayda sağlayacak durumu başarıyla yerine getirmiş olursunuz. Size güvenen ve verdiğiniz cevapları beğenen kişiler sizin blog adresinizi hiç çekinmeden ziyaret edeceklerdir. Bu ziyaretler sonunda kalıcı olarak okuyucunuz olmaya başlayacak ziyaretçiler de yer alacaktır.

Bağlantı Kurun

Blog dünyası oldukça geniştir ve bu geniş dünyada tek başınıza hayatta kalmanız bir mucizedir. Bu nedenle diğer blog yazarlarıyla bağlantılar kurmayı denemelisiniz. Onlara yardımcı olmaya çalışmalısınız. Onlarla sohbet etmelisiniz ve blog adreslerine yönelik fikirlerinizi içtenlikle sunmalısınız.

Blog adresinizin paylaşılmasını ve duyulmasını istiyorsanız mutlaka diğer blog yazarlarıyla iletişim kurmaya çalışmalısınız.

Farklı Olun

Blog yorumları sizi şaşırtabilir çünkü herkes dikkat çekmek için uzun yorumlar yapmaya çalışır. Buna aldırış etmeyerek olabildiğince anlamlı yorumlar yapmaya çalışın. Yapacağınız yorumların uzunluğunu düşünmeyin sadece farklı ama etkileyici yorumlar yapmaya çalışın. Yorumunuz kısa bile olsa farklı ve etkileyici olduğu zaman dikkat çekici olabilecektir.

Soru Sorun

Yorumlarda yapabileceğiniz en dikkat çekici iş yazıyı yazan kişiye konuyla ilgili soru yöneltmektir. Bu durumda iki ihtimali ortaya çıkarmış olursunuz. Birinci ihtimal yazarın gelip size cevap vermesi, ikinci ihtimal bir başkasının cevap vermesidir. Her iki ihtimalde de etkileşim kurabileceğiniz bir kişi olacağından amacınıza ulaşmış olursunuz.

Blog yorumları yaparken burada yer alan yöntemleri göz önünde bulundurarak çok daha farklı ve etkileyici yorumlar yapabilirsiniz. Link almak için yorum yapmaktan kaçınmak ilk kuralınız olmalıdır. Samimiyetinizi ortaya koyduğunuz zaman herkes sizinle etkileşim kurmaya çalışacaktır. Zaman içerisinde ise blog adresinizi tanıyacaklar ve burada aktif ziyaretçi haline dönüşeceklerdir.
Mertcan Undercover mrtrclb

kişi bu mesajı beğendi.

SMM Panel, Sosyalyuvam, Bayilik Paneli, En Uygun Panel, Takipçi Paneli
reklam

btnaslan btnaslan Bilinen Hayatı Kodlayın Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek WebMater, Seo, YouTuber
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 131 / 220
  • Ticaret 16, (%100)
Elinize sağlık güzel bir makale olmuş.
 

 

TimurDemir TimurDemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Blog Yazarı & Blog Danışmanı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 19 / 63
  • Ticaret 8, (%100)
Teşekkür ederim.
 

 

ersin1907 ersin1907 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek güvenlik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 122
  • Beğeniler 25 / 18
  • Ticaret 1, (%100)
Teşekkür ederiz bilgilendirici bir yazı olmuş
 

 

Siirlerveguzelsozler.Com Adresinde Fena bir YazaR
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al