Kaynak: Gamsız Blog ve Wordpress deneyimim

Her yerde Blogger mı ? Wordpress mi ? diye tartışması olmuştur. Aslında benim ilk blogum Wordpressti fakat bedava idi. Host felan kullanmıyordum. Ama bugün host php html vs. bunlar bana yabancı gelmiyor. Bende bir deneyeyim dedim :D

Facebookta gruplarda paylaşılan sitelerde com.nu diye bir uzantı görüyordum. Bende bir gireyim bakayım dedim. Güzel bir hizmetmiş ister domain yönlendirme ister host olarak kullanabiliyorsunuz. Konusu açılmışken dedim, bir ara free host ile wordpress kurulumu yaparken mysql ayarları nedeniyle yarıda kalan işi buradan devam ettirdim. Çünkü com.nu'nun paneli felan basit ve kullanışlı, sonra işte wordpress dosyalarını indirip hosta yükledik, karşıma bir panel geldi. Burayı herkes bilir bilgileri felan girdim. Sanki hayatımda yeni bir sayfa açılmış bir his oluştu gerek grafikler gerek girdiğim bilgiler nedeniyle :D

Sonra blogu açtım, biraz panelde dolaştım, temayı kurcaladım felan... Bloggerla uğraşırken forumlarda arkadaşlar wordpress ile ilgili sorunlardan bahsederken
Biraz da eklenti yükledim. Temayı türkçeleştirdim böyle birşey ortaya çıktı.

Bunlarla uğraşırken Wordpress'e geçsem mi geçmesem mi ? İki arada bir derede kaldım ama işte. Yine blogger kullanacağım :D Google sırayla servislerinin yeniliyor zaten, sıra Blogger'a gelince siz bakın o zaman.

He bu arada wordpress blogunu da boş bırakmayacağım. Yani şöyle küçük kısa yazılar yazıp buraya link verebilirim, sonuçta hit paylaşımından hoşlanmayan biriyim. Bir blog yeter. Wordpressle uğraşırken yararlı bulduğum şeyleri wordpress etiketi altında bu blogumdan paylaşacağım.

Şimdi sadece Blogger, Css, Html alanında kendimi geliştirmişken Wordpress ve PHP'ye de el attım :D Hadi hayırlısı. Kalın sağlıcakla.