Merhaba wmaraci.com,
Öncelikle başlıkla içeriği anlatmak istiyorum. Şimdi sevgili arkadaşlar herkes seo optimizasyonu vs yatırımlar yapıyorlar değil mi? Gerçekden düşününce bazen hak veriyorum, vermiyorum değil. Fakat bir de şu yönden düşünelim. Bizler güncellemedikden sonra, site çöplüğe döndükden sonra ( yazılar etiketler vs ) seo yaptırsak ne kadar yararı olabilir ki ?

Bu konuyu açmakdaki amacım, tartışmaktır. Ortak bir karar veya şöyle diyelim, herkesin düşüncelerini almak.

Ben kendi görüşümü söylemek istiyorum,
- Güncellik ve özgünlük her zaman en ön planda olması lazım. Parayla yatırım yapıp, haftalık içerik eklemek veya hazır databaseler ile birşey olunmayacağını, olursa bir sürelik kazanç vereceğini düşünüyorum.

Örneğin benim bir sitem var, film sitesi. Hergün güncellemekteyim ve inanın zevk alıyorum bu işi yaparken. Para için yapmıyorum, ki yapsam hitim 700-800 civarıdır, küçükde olsa bir miktar alabilirim. Herneyse, ben güncellemek ve içeriği özgünleştirmeye özen gösteriyorum. Tabi ki temam hazır olduğu için, videoları olduğunca kendim vps ile ekliyorum ve videolara backlink atıyorum. Sadece tema ücretsiz ve çoğu film sitesi için kullanılan temadır. Diğer içerikler emek ister. Bir de parayı verip, yan gelip yatmak var.

Kısa kesiyorum, sizce güncellik ve zengin içerik mi? Yoksa optimizisyon ile aksayan yazılar ekleyip oturmak mı ?

Dipnot: Optimizisyon edip de güncel olmak yok. Böyle bir site görmedim :)