Aklınızda bir soru uyandı biliyorum…
“Peki o zaman yapmam gerekenler nelerdir ?”
Tabiki de araştırmak…
[*]Vikipedia
[*]Youtube
Yukarıda ki listeyi kendiniz genişlete bilirsiniz.
Neden yukarıda ki siteler ?
[*]Google sizi en iyi sonuca götürür ve konu hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar.
[*]Vikipedia bilgileri kalıcı ve sağlamdır tekrar erişmeniz daha kolay olacaktır.
[*]Youtube izliyerek öğrenmenize ve bilgilerinizi pekiştirmede büyük bir fayda sağlayacaktır.
Öncelikle;
[*]Konu başlığı hakkında detaylı araştırmalar yapın.
[*]Gerekirse ingilizce sorguları türkçeye çevirin.
Daha sonra ;
[*]Konu içeriği ile ilgili videolar izleyin.
Bütün yönergeleri yaptım ama yazı yazmak için hala endişelerim var…
[*]Bu tür bir düşünceye asla kapılmayın çünkü olumsuz düşünmek sizi de olumsuz etkiler bu durumu okurlarınıza yansıtmak istemezsiniz.
[*]Siz konu hakkında yazdıkça gerisi aklınıza mutlaka gelecektir çünkü gerekli bilgileri edindiniz.
[*]Kopyala ve yapıştırmak hala aklınızda biliyorum… Bu sizi tembelliğe götürür, sakın böyle birşey yapmayın.
[*]Okudum, izledim ama hala birşey yazamıyorum. O zaman başa dönün, tembel bir yazar olmayın.
Bu kadar bilgiyi edindim, yazıda haliyle uzun olacak peki bu kadar yazıyı kim okuyacak ?
[*]Hala olumsuz mu düşünüyorsunuz o zaman sonunuz kötü…
[*]Yazı içerisinde imla kurallarına aşırı özen gösterin.
[*]En az 1 en çok 3 resim kullanın.
[*]İçerikteki en önemli bilgileri maddler halinde sıralayın.
[*]Okur ile karşılıklı konuşuyormuş gibi yapın, böylece okur sıkılmayacaktır.
[*]Yazı uzunluğunun orta derecede olması yeterlidir, çok uzatmanıza gerek yok aksi taktirde okurunuz sıkılabilir.
[*]Kısa ve öğrenilmesi gereken bilgilerin altını çizin veya italik yapın.
[*]Uyarıcı nitelikteki cümleleri tırnak içine alın.
[*]Gerekirse bir video hazırlayın ve yazı altına ekleyin.
İyi bloglamalar. :)
Belki de eksik yazdım ve imla kurallarına uymadım belki de yukarıda yazanların hiç birini yapmadım ama siz yapın, görüşmek üzere. :)
Kaynak: http://teknolan.net/2011/12/15/guzel-bir-konu-makale-olusturmak/