Güzel bir konu oluşturmak için yapmanız gereken oluşturacağınız konu hakkında bilgi sahibi olmaktır, hiç bir bilginiz yoksa bile aklıma geldi kendim yorumlar yazarım düşüncesine kapılmayın emek verirseniz çok daha güzel bir konu hazırlayacaksınız ve okurlarınızı etkileyeceksiniz buna emin olabilirsiniz. Asla kopyala ve yapıştır yapmayın öyle bir konu hazırlayın ki vicdanınız bile rahat olsun. :)

Aklınızda bir soru uyandı biliyorum…

“Peki o zaman yapmam gerekenler nelerdir ?”

Tabiki de araştırmak…

[*]Google
    [*]Vikipedia
    [*]Youtube

Yukarıda ki listeyi kendiniz genişlete bilirsiniz.

Neden yukarıda ki siteler ?

[*]Google sizi en iyi sonuca götürür ve konu hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar.
    [*]Vikipedia bilgileri kalıcı ve sağlamdır tekrar erişmeniz daha kolay olacaktır.
    [*]Youtube izliyerek öğrenmenize ve bilgilerinizi pekiştirmede büyük bir fayda sağlayacaktır.

Öncelikle;

[*]Konu başlığı hakkında detaylı araştırmalar yapın.
    [*]Gerekirse ingilizce sorguları türkçeye çevirin.

Daha sonra ;

[*]Konu içeriği ile ilgili videolar izleyin.

Bütün yönergeleri yaptım ama yazı yazmak için hala endişelerim var…

[*]Bu tür bir düşünceye asla kapılmayın çünkü olumsuz düşünmek sizi de olumsuz etkiler bu durumu okurlarınıza yansıtmak istemezsiniz.
    [*]Siz konu hakkında yazdıkça gerisi aklınıza mutlaka gelecektir çünkü gerekli bilgileri edindiniz.
    [*]Kopyala ve yapıştırmak hala aklınızda biliyorum… Bu sizi tembelliğe götürür, sakın böyle birşey yapmayın.
    [*]Okudum, izledim ama hala birşey yazamıyorum. O zaman başa dönün, tembel bir yazar olmayın.

Bu kadar bilgiyi edindim, yazıda haliyle uzun olacak peki bu kadar yazıyı kim okuyacak ?

[*]Hala olumsuz mu düşünüyorsunuz o zaman sonunuz kötü…
    [*]Yazı içerisinde imla kurallarına aşırı özen gösterin.
    [*]En az 1 en çok 3 resim kullanın.
    [*]İçerikteki en önemli bilgileri maddler halinde sıralayın.
    [*]Okur ile karşılıklı konuşuyormuş gibi yapın, böylece okur sıkılmayacaktır.
    [*]Yazı uzunluğunun orta derecede olması yeterlidir, çok uzatmanıza gerek yok aksi taktirde okurunuz sıkılabilir.
    [*]Kısa ve öğrenilmesi gereken bilgilerin altını çizin veya italik yapın.
    [*]Uyarıcı nitelikteki cümleleri tırnak içine alın.
    [*]Gerekirse bir video hazırlayın ve yazı altına ekleyin.

İyi bloglamalar. :)

Belki de eksik yazdım ve imla kurallarına uymadım belki de yukarıda yazanların hiç birini yapmadım ama siz yapın, görüşmek üzere. :)

Kaynak: http://teknolan.net/2011/12/15/guzel-bir-konu-makale-olusturmak/